Mert Hakan Yandaş: Trabzon'da Güvenlik Görevilisi Bana Hareket Yaptı

Orhan Gülek
24.12.2022 - 22:40 | Son Güncellenme: 24.12.2022 - 22:47

Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş, Trabzonspor'un golünden sonra güvenlik görevlisinin kendisine hareket yaptığını söyledi. Yandaş "Ağır konuşacağım ama istemiyorum" dedi.

Mert Hakan Yandaş: Trabzon'da Güvenlik Görevilisi Bana Hareket Yaptı

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de haftanın maçında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ederken maçtan sonra Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş, yayıncı kuruluş BeinSports'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarı lacivertli futbolcu, kendilerini korumakla görevli güvenlik görevlilerinin golden sonra hareket yapıp saldırdığını söyledi.

Güvenlik golden sonra hareket yaptı 

Trabzonspor'u galibiyetleri için tebrik etmeyi de ihmal etmeyen Yandaş, "Kutluyorum ama, ya benim ülkemde ısınırken güvenlik göevlisinin görevi beni korumak, bana saldırıyor! Gol attıktan sonra hareket yapıyor, el kol hareketi... Bayağı alışmışlar rahatlığa. Geçen sene son maç aynı şeyler. Yani konuşmayalım diyoruz, tepki çekmeyelim diyoruz, efendi gibi duralım diyoruz maç başından sonuna kadar saygımızı bozmalayım diyoruz... Adam burada beni korumakla görevli bana golden sonra hareket yapıyor. Sonra benim susmamı bekliyorlar!" dedi.

"Ağır konuşacağım ama istemiyorum"

Yaşanlara karşı şaşkınlığını dile getiren Mert Hakan Yandaş, "Kimden geliyor,nasıl geliyor bu rahatlık hiç anlamış değilim zaten. Helal olsun yani! Ben daha ağır konuşacağım da, konuşmak istemiyorum. İnşallah yazmışlardır. Geçen sene görmezden gelindi. Bilmiyorum yani, inşallah her şey yazılmıştır. Çünkü güvenlik görevlisi geldi saldırdı. Ondan sonra polis görevlisi mi artık kimse o bana saldırdı olaylar yatışmışken. Nasıl oluyor, niye oluyor hiç anlamış değilim" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Fırtına'ya tutuldu
Habere Git

"Biz de bu vatanın evladıyız, günah"

Yapılan ayrımcılığı anlamakta zorlandığını kaydeden Yandaş, "Ya ne yapıyorsunuz kardeşim ya! Biz de bu vatanın evladıyız. Biz de bu ülkenin insanlarıyız. Futbol oynuyoruz burada başka bir şey yaptığımız yok. Dünyayı kurtarmıyoruz! Bir sakin olun ya! Yampayın Allah aşkına ya! Gerek yok böyle şeylere. İşini yapsın herkes. Güvenlik görevlisi beni korumakla zorunlu burada. İşini yapsın herkes. Yazık günah.." diye konuştu.

"Trabzon'da 10 kişi kalmayı bekliyorduk"

Mert Hakan Yandaş, maç için de ilginç sözler safretti. Yandaş, maçta 10 kişi kalmayı öngördüklerini söyledi:

"Ortada giden bir maçtı. İki takım da iyi mücadele etti. İkinci yarı tabii her Trabzonspor maçında olduğu gibi 10 kişi kaldık. Beklediğimiz şeydi aslında. Buna da çalışmıştık hafta içinde; 10 kişi nasıl oynanırsa."

Mert Hakan Yandaş kulübede kart gördü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Mert Hakan Yandaş'ı Trabzon'da yedek soyundurdu. Oyuncu Trabzonspor'un 60. dakikada 1-0 öne geçtiği gol sonrası kenarda çıkan gerginlikten sonra, yedek kulübesinde sarı kartı gördü. Yandaş. mücadelinin 86. dakikasında Joshua King'in yerine oyuna girdi. 10 dakikalık uzatmalarla birlikte toplam 14 dakika sahada kaldı.

İlgini Çekebilir
''Her Trabzon maçında olduğu gibi ikinci yarı 10 kişi kaldık''
Habere Git

Yandaş bu sezon 235 dakika süre aldı

28 yaşındaki orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş, bu sezon Süper Lig'de 5 maçta sadece 98 dakika süre aldı. Yandaş, skorada doğrudan bir katkı sunamadı. Sakatlıklarla da boğuşan Yandaş, Avrupa Ligi'nde 3, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 maçta süre aldı. Yandaş, toplam 9 maçta 235 dakika oynayabildi. Avrupa Ligi'nde 1 gol ve 1 asistlik katkı yaptı. Sakatlığın yanı sıra orta alanda çok sayıda oyuncunun bulunması Yandaş için forma rekabetini zorlaştırdı.

Fenerbahçe, Galatasaray'ın elinden kaptı

Demir Grup Sivasspor'da yıldızı parlayan ve A Milli Takım'a kadar yükselen Mert Hakan Yandaş, 2020 yılında Fenerbahçe'nin Galatasaray'a attığı transfer çalımı sonrası sarı lacivertlilere geldi. Yılın transferlerinden biri olarak manşetelere çıkan Yandaş, üç sezonda sarı lacivertli forma altında 94 maçta 10 gol atıp 18 de asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler