E. Frankfurt’un yıldızı Filip Kostic’e şampiyonluğu getiren yanlış e-mail

20.05.2022 - 12:16 | Son Güncellenme: 20.05.2022 - 16:22

Finalde Rangers'ı yenerek Avrupa Ligi Şampiyonu olan Enitracht Franfurt'ta maçın kahramanlarından yıldız futbolcu Filip Kostic ilginç hikayesi gündem oldu.

E. Frankfurt’un yıldızı Filip Kostic’e şampiyonluğu getiren yanlış e-mail

UEFA Avrupa Ligi finalinde İskoç ekibi Rangers'ı 1-0 geriye döştüğü maçta seri penaltılarla mağlup eden Alman temsilcisi Eintracht Frankfurt kupanın sahibi oldu. 42 yıl sonra Avrupa'da kupa kazanan Alman ekibinin şampiyonluğa giden macerasında yıldız futbolcu Filip Kostic'in takımda kalma hikayesi çok ilginç...

Bavullarını toplayıp gidiyordu ama

Avrupa Ligi’nde yaptığı 3 gollük katkının yanı sıra yaptığı verdiği 6 gol pasıyla ligin asist kralı olan Filip Kostic, sezon başında Alman ekibinden ayrılmak için bavullarını toplamıştı. Ancak yanlış e-mail Sırp futbolcu kaderini değiştirdi.

İlgini Çekebilir
Lanetli adam şampiyonluktan etti!
Habere Git

E.Frankfurt, Kostic'in transferi için Lazio ile anlaştı

Eintracht Frankfurt 2019 yılında Hamburg'tan 6 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı 29 yaşındaki Kostic’in satışı için Serie A ekibi Lazio ile 15 milyon Euro'ya el sıkıştı. Ancak İtalyan ekibinde Frankfurt'a Lazio'dan yazılı bir teklif gelmediği için transfer gerçekleşmedi.

 

Lazio teklifi gönderdik dedi ama...

Lazio Sportif Direktörü Igli Tare, Eintracht Frankfurt'un yazılı teklif isteği üzerine e-posta yoluyla teklfilerini gönderdiklerini belirtirken, "Ama Alman kulübü teklifin gelmediğini söyledi.” açıklamasını yaptı.

  

"K" harfini unutunca teklif ulaşmadı

Ancak Alman gazetesi Bild’e göre, Lazio'nun iddiasına karşın Eintracht Frankfurt teklif maili hiç gelmedi. Sebebi ise İtalyan ekibinin e-maili göndermemesi değil, yanlış yere göndermesiydi. Lazio’nun e-mailin adres bölümüne "k" harfini eksik yazarak “eintrachtfrankfurt” yerine “eintrachtfranfurt” yazdığı ortaya çıktı.

Lazio adresi bilerek yanlış yazdı 

Alman gazetesinin bir başka iddiası ise Lazio'nun teklifi yollarken e-maildeki yanlışlığı bilerek yaptığı yönünde.

Bild'e göre; İtalyan ekibi, Filip Kostic için 10 milyon eurodan fazla ödemek istememesi ve Sırp futbolcuyu ısrarla isteyen teknik direktörü Maurizio Sarri'nin tepkisini çekmemek için bu yönteme bilerek başvurdu.

Hocası affetti ve yıldızlaştı

Lazio'ya transferi gerçekleşmediği için hayal kırıklığı yaşayan Kostic, teknik direktör Oliver Glasner’le de arası bozulunca sezon başında takımdan uzak kaldı. Ancak ligler başlamadan önce affedilen ve takıma dönen 29 yaşındaki futbolcu 42 yıl sonra gelen Avrupa şampiyonluğun başrol oyuncularından oldu.

Kupa gelince kıymete bindi

Sezon başında Lazio'ya göndrilmek istenen yıldız futbolcu, özellikle Avrupa'daki şampiyonluğundaki payının ardından kıymete bindi. Rangers maçından sonra Kostic’in geleceğiyle ilgili bir soruya yanıt veren Frankfurt Teknik Direktörü Oliver Glasner, Sırp futbolcunun takımdaki son maçını oynayıp oynamadığına ilişkin soruya “Hayır, sanmıyorum” yanıtını verdi. 

Inter, Kostic için devrede

Her ne kadar Filip Kostic Alman ekibinin yeniden göz bebeği durumuna gelmiş olsa da Sırp futbolcunun takımda kalması çok olası görünmüyor.  Bundesliga’da 31 maçta 4 gol atıp 9 asist, Avrupa Ligi’nde ise 12 maçta 3 gol ve 6 asistle yıldızlaşan 29 yaşındaki futbolcuya İtalyan ekibi Inter talip oldu. Kulübüyle olan sözleşmesi 2023'te sona erecek olan Kostic'in menajerinin Inter'li yetkililer ile görüşmeler başladığı ve Sırp orta sahanın, Serie A deviyle 4 yıllık sözleşme imzalama ve yıllık 5 milyon euro alma konusunda anlaşmaya varmak üzere olduğu ifade ediliyor.

Senin için hazırladığımız haberler