Yapay zekadan Murat Sancak'ı çıldırtacak atama!

Cüneyt Muharremoğlu
12.01.2023 - 14:40 | Son Güncellenme: 12.01.2023 - 15:08

Merkez Hakem Komitesi, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın Başakşehir maçından sonra büyük tepki gösterdiği Arda Kardeşler'i Kayserispor- Sivasspor karşılaşmasına atadı.

Yapay zekadan Murat Sancak'ı çıldırtacak atama!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yapay zekası, Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ı sinirlendirecek bir atam ayaptı. Başakşehir maçındaki yönetimiyle Adana Demirspor'un büyük tepki gösterdiği Arda Kardeşler, yarın saat 19.00'da yapılacak Kayserispor-Sivasspor karşılaşmasında düdük çalacak.

Başakşehir - Adana Demirspor maçında tartışmalı kararlar

Arda Kardeşler, geçen hafta oynanan Başakşehir- Adana Demirspor karşılaşmasına kararlarıyla damga vurmuştu. Özellikle İstanbul ekibinin ikinci golünden önce kendisine çarpan topta oyunu durdurması büyük bir hakem hatası olarak yorumlandı. Maç bittikten sonra kavga eden Başakşehirli Okaka ve diğer oyunculara kart çıkmaması ayrıca eleştirildi.

Deniz Çoban: Büyük bir hakem hatası

Yayıncı kuruluşta Deniz Çoban, Arda Kardeşler için şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle FIFA hakemi olan Arda Kardeşler'in bu pozisyonda oyunu durdurması gerekiyor. Bir kural hatası yok. Hakem hatası var. Sanki maçı yönetmek için çıkmamış gibi bir ruh hali var. Belhanda kademe yapacak ama hakem engelliyor. Başakşehirli oyuncu topun hakeme çarpmasından dolayı yön değiştiriyor. Burada hakemin kesinlikle oyunu durdurması gerekiyor. Arda Kardeşler bu sezon en iyi hakem mi? Hayır. Nasıl en çok maç alan hakem konumunda anlamıyorum."

İlgini Çekebilir
Arda Kardeşler Süper Lig'i bıraksın
Habere Git

Sancak: TFF'ye Arda Kardeşler için endişelerimi dile getirdim

Maçtan sonra açıklama yapan Murat Sancak, hakem Arda Kardeşler için atamanın belli olmasından sonra TFF'ye endişelerini dile getirdiğini söyledi. Sancak, "Bu maça gelirken Arda Kardeşler atandığı zaman ben federasyonu aradım. Endişelerimi dile getirdim. Dedim ki "Ne yapmaya çalışıyorsunuz?' Geçen sene bu statta yine olmayan bir penaltı VAR'da oluşturuldu. O maçı da 2-1 kaybettik. Arda Kardeşler, bugün de bu maçı katletti. 2-1'den sonra eyyamcılık yaparak, takdir haklarını bizden yana kullansa da... Yani başımıza bunların geleceğini biliyorduk."

MHK'nın istifasını isteyen Murat Sancak'a yanıt gibi atama

Konuşmasının devamında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye çağrıda bulunan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak "MHK bir an önce görevden alınmalı" dedi. Bugün yapay zekayla yapılan hakem atamaları ise adeta Sancak'a yanıt niteliğinde oldu. Hakem otoritelerinin "Büyük hata yaptı" dediği Arda Kardeşler, Kayserispor- Sivasspor maçına atandı. 

Deniz Çoban'dan tepki: Kimse adalet beklemesin!

Yayıncı kuruluşun hakem yorumcusu Deniz Çoban, Arda Kardeşler'e maç verilmesi üzerine sosyal medyasından açıklama yaptı. Çoban, "Başakşehir- Adana Demirspor maçını yöneten Arda Kardeşler, bu hafta maç alıyorsa; hiç kimse atamaların adaletli yapıldığını iddia etmesin" dedi.

İlgini Çekebilir
Jesus'tan Arda Kardeşler'e tepki: Yine o attı!
Habere Git

Fenerbahçe de Arda Kardeşler'den şikayetçi olmuştu

Fenerbahçe yönetimi, Konyaspor ve Giresunspor karşılaşmalarını yöneten Arda Kardeşler'den şikayetçi olmuştu. Sarı lacivertliler iki karşılaşmada da 10 kişi kalmış ve maçları kaybetmişti. 

Fenerbahçe maçlarına verilmiyordu

Kardeşi kaleci Erce Kardeşler Trabzonspor'da forma giyerken Arda Kardeşler Fenerbahçe maçlarına verilmiyordu. Bu sezon Erce Kardeşler'in Hatayspor'a transfer olmasından sonra Arda Kardeşler sarı lacivertlilerin maçlarında görev almaya başladı. Kardeşler'in yönettiği iki maçta Fenerbahçe'nin yenilgisiyle bitti. 

Senin için hazırladığımız haberler