"Yardımcı hakem ve VAR hakemleri doğru karar verdiler"

20.06.2020 - 00:47 | Son Güncellenme: 20.06.2020 - 00:47

Ajansspor yorumcusu ve Radyospor programcısı FIFA Kokartlı Eski Hakem Bülent Yıldırım Ankaragücü Başakşehir maçındaki tartışmalı pozisyonları değerlendirdi.

"Yardımcı hakem ve VAR hakemleri doğru karar verdiler"

BÜLENT YILDIRIM - AJANSSPOR

Haftanın açılış maçında, Ankara’da oynanan MKE Ankaragücü-M.Başakşehir müsabakasında yine ilginç ve tartışmalı pozisyonlar yaşandı. Maçtaki en kritik 3 pozisyonun yorumu burada, detaylar haftalık yazımızda olacak!

10’uncu dakikada, Başakşehir ceza alanı içerisinde yaşanan pozisyonda; Skrtel, rakibi Lobjanidze’ye dikkatsiz bir müdahalede bulundu. Penaltı ve sarı doğru karar. Rakip bariz gol şansına sahip olsa bile, ceza alanı içerisinde “topla oynama niyeti ve gayreti” ile yapılan faullerde, çift ceza verilmez ve sarı yeterlidir.

21’inci dakikada taç çizgisi kenarında; Aleksic, Kitsiu’nun önünden topa kayarak küçük bir müdahalede bulunuyor, hareketin devamında rakibinin ayağına kayarak vuruyor. Faul doğru, hakem sarı verebilirdi. Bu faulün devamında; maçın en tartışmalı pozisyonu 22’nci dakikada yaşandı. Yandan yapılan ortada Ankaragücü oyuncusu Lukasik topa kafayla temas etmeye çalıştı. Devam eden top ağlarla buluştu.Yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı ve gol iptal edildi. Oyun kurallarına göre; ofsayt pozisyonunda bulunan bir oyuncu:

  • topla oynarsa,
  • rakibi ile top için mücadeleye girerse,
  • topla oynama gayreti sonucunda, bu eylemi rakip oyuncuları(kaleci ya da defans) “açıkça etkilerse”
  • kalecinin görüş çizgisinde(line of vision) olur ve kalecinin oynamasını etkilerse, ofsayt ile cezalandırılır.

Bu pozisyon özelinde, ofsaytta bulunan Lukasic tam topa vurulduğu esnada, rakip oyuncuya eli ile temas halinde ve bu temas kendisine haksız bir avantaj ve alan yaratmış olduğu için, gol iptali doğru karar. Yardımcı hakem ve VAR hakemleri doğru karar verdiler!

  • 73’üncü dakikada, Başakşehir’in bulduğu gol öncesi, Aleksic’in bir elle oynaması görüntülerden tespit edilemiyor.Top dönerken kalçasına çarpıyor görünüyor. Eğer elle oynama olsa idi “kazara” bile olsa VAR golü iptal ederdi.

 Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler