Yardımcı: "Seyircisiz oynama taraftarı değildik"

17.06.2020 - 18:02 | Son Güncellenme: 17.06.2020 - 18:02

UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA'nın aldığı kararların ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

2021'de İstanbul'da düzenlenecek Şampiyonlar Ligi finalinin seyircili olarak oynanacağını ifade eden Yardımcı, "Bu karar bugün çıktı ama son 3 aydır yoğun bir tempoda çalıştık. TFF olarak her zaman söyledik. Pandemi sürecinde zorluklardan dolayı ülkemiz hiçbir zaman mağdur olmayacak. Biz Şampiyonlar Ligi finalini seyircisiz oynama taraftarı değildik. UEFA ile olan görüşmelerimizde bu finali seyircili olarak oynamak istediğimizi söyledik. Önümüzde bir engel vardı. En erken de 2024'te oynayabilecektik. 3 tane opsiyon vardı. Başkan Ceferin ve çalışma grubundaki arkadaşlarım diğer finalleri 1 yıl öteleyerek 2021 finalini İstanbul'a seyircili olarak verdiler" dedi.

"Karar sevindirici"

Kararın mutluluk verdiğini vurgulayan Yardımcı, "15 yıl önce İstanbul'da oynanan final hala konuşuluyor. Liverpool - Milan maçı hala insanların zihninde. Tarihe geçmiştir. İstanbul'un bu finali seyircisiz oynama durumu ortaya çıkınca buna çok üzüldüler. İnsanlar, İstanbul'a gelmek için can atıyor. Burada maçın seyircisiz oynamasına insanlar çok üzüldü. Böyle güzel kararın çıkmasına sevinçliyiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler