"Yardımlarımız genişletilerek devam edecek"

02.04.2017 - 12:10 | Son Güncellenme: 02.04.2017 - 12:10

Gençlik ve Spor Bakanlığı, kulüp ve sporculara destek olmak için yılın ilk üç ayında 26 milyon 810 bin lira değerinde malzeme yardımında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kulüplere, aralarında eşofman takımı, tişört ve şort takımı, satranç takımı, spor çantası, spor yağmurluğu, futbol, basketbol, voleybol ve hentbol toplarının da yer aldığı spor malzemesi desteği sağlandı.

Kulüp ve sporculara 250'şer bin adet eşofman takımı, tişört ve şort takımı, spor çantası, spor yağmurluğu yardımı yapılırken, 65 bin adet futbol, basketbol, voleybol ve hentbol topu verildi. Ayrıca, 60 bin adet satranç takımı dağıtımında bulunuldu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, spor kulüplerine yapılan yardımların çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Amatör spor kulüpleri halkımızın spor yapmasına yardımcı oluyor. Bu kulüplerimiz aynı zamanda uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporcuların yetişmesini sağlıyorlar. Yardımlarımız genişletilerek devam edecek." ifadelerini kullandı. 

Bakan Kılıç, amatör spor kulüplerinin çok önemli bir toplumsal görevi yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Sporda geleceğin yeteneklerini yetiştiren ve sağlıklı bir genç neslin oluşmasında kilit bir görevi olan amatör spor kulüplerine destek olmak bizim önceliklerimiz arasında. Sporcularımızın çalışma koşullarını iyileştirilerek sporun yaygınlaştırılması yoluyla onların hem kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasına hem de geleceğin sporcularının yetiştirilmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de yardımlarımız daha da genişletilerek devam edecek. Ülkemizin dört bir yanına yaptığımız tesisler ve malzeme yardımları sayesinde Türkiye'de spora olan ilgi daha da artacaktır."

Senin için hazırladığımız haberler