"Yargıya güven artık zerre kadar kalmamıştır"

05.05.2017 - 12:26 | Son Güncellenme: 05.05.2017 - 12:26

AJANSSPOR - Radyospor Genel Yayın Yönetmeni Barış Ertül, Türkiye'nin "Premium" içerikli spor kanalı olan S Sport’ta yayınlanan Sabah Sporu Extra programında gündemi değerlendirdi. Selçuk Aytekin’in moderatörlüğünü yaptığı programda konuşan Ertül, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Ertül’ün Sabah Sporu Extra programında yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"Beşiktaş, Fenerbahçe'ye yenilirse..."

Antalyaspor-Başakşehir maçı sonucuna göre derbi psikolojisi daha da netleşecek. Belki sivri uçları daha belli olacak. Pazar günkü derbiyi ilgilendirdiği için önemli bir maç olacak. Antalyaspor, Başakşehir karşısında gailibiyet alırsa; Fenerbahçe daha motive başlayacak. Beşiktaş rahat olacak. Daha dengelenecek maç. Beşiktaş, Fenerbahçe'ye yenilirse takım ve taraftarlarda huzursuzluk olacaktır. Mehmet Topal'ın yokluğunda Talisca daha çok topla buluşacak. Roman Neustadter yerine dolduramayacaktır. Fenerbahçe'nin savunma bölgesi tamamen Ozan'a göre olursa, başka yerden açık verirsin. Futbolun doğrusu önce o mevkinin adamı varsa onu oynatmaktır. 

"İzlemesi keyifli ama tahmin yürütmesi..."

Beşiktaş, Fenerbahçe'den iyi top oynuyor. Fenerbahçe'de de eksik fazla. Sağ bek için Ozan'ı konuşuyoruz. İzlemesi keyifli ama tahmin yürütmesi zor bir karşılaşma

 "TFF'ye itibar kalmadı artık"

Başakşehir'e yardım etmek için olayı sulandırmak için PFDK işi kurtardı. Daha önce Volkan'ı kurtardılar. Saldırıdan kavgaya döndürüp, Ufuk ve Yalçın'ı kurtardılar. Artık olayda bir şey kalmadı. Başakşehir yöneticileri bize kızıyorlar ama kendilerini bizim yerimize koysunlar. Sokak kaynıyor... Yargıya güven artık zerre kadar kalmamıştır. TFF'ye itibar kalmadı artık.  Görüntülerin 'Saldırı' değil 'Kavga' olması mümkün değil. Burada linç girişiminde bulunulan, hunharca saldırı olan iki insanı kavga etmekle itham ediyorlar. Bunun bir adım ötesi görüntüleri silmek. Şu olayların üzerine Başakşehir tam kadro ligin sonunu getirecek. Ödül gibi cezaların bile uygulanmaması istenilmiş. Biz olmayan bir şeyi olmuş ya da olmamış gibi anlatamayız.

Derbi hakemi değerlendirmesi

Fırat Aydınus, Beşiktaş için çok uzun süredir bir mesele. Bugün için Fırat Aydınus'un bu maça verilmesi doğru gibi görünüyor ama onu ateşe attın. Beşiktaş-Fenerbahçe maçına Fırat Aydınus'un verilmesi en kötü onun için oldu. Fırat Aydınus ne karar verirse versin, sen onu ateşin içine attın.

"Kulübü satmana gerek yok"

Galatasaray batmamak için hedefleri küçültecek ve bu gemiyi yürütecek. Kulübü satmana gerek yok. 20 yıldır zarar eden bir kurum var, illa Türkiye'ye yatırım yapacaksan başka alanlar var. Büyük bir taraftar ve büyük bir potansiyel var. Kontrolünü eline alacak şekilde zaten sahipliğini vermezler. "Yıllık bütçemiz 15 milyon euro" denilmesi daha anlatılır bir şey. Bu taraftar olduğu sürece bu takımlar da batmaz. Çözüm her zaman var. Devlet yardım ediyor zaten. Katarlılar devletin yol göstermesiyle, yatırım için geliyorlar. Devlet borçları gerekirse, yapılandırır. Oraya kadar da varmaz.

"En kötü olan Beşiktaş ama..."

UEFA'nın FFP kurallarını uygula zaten düzlüğe çıkacaksın. Sat Galatasaray'ın varlıklarını... Galatasaray'dan sonra da Fenerbahçe. En kötü olan bana göre Beşiktaş. Beşiktaş'ta sportif başarıda ivme de yakalandı. Fikret Orman doğru politika da uyguluyor. Zarar üretmiyor artık Beşiktaş. Galatasaray kendi taraftarını kulübe almayan bir kulüp.

"Haksız konuma düştüler"

Galatasaray'ın maçların sırasıyla oynanmaması ile ilgili bunları söyleme hakkı var. Haklıyken haksız duruma düşen bir durum var. "Hocamız Galatasaray'a yakışmayacak şekilde davranmıştır" demek çok mu zor? İçeriğinde haklı olan konularda onlar da Ergin Ataman gibi haksız konuma düştüler. Sinan Güler hocayı tutuyor. Ergin Ataman da ihraç ediliyor. O zaman taraftar sahaya inince Galatasaray şikayet etmesin.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler