Yarışan futbol mu?

25.08.2016 - 13:39 | Son Güncellenme: 25.08.2016 - 13:39

Futbol bir oyun. Hem de Annemizin kucağında oturur gibi sıcak ve sahiplenilen bir çocuk oyunu kadar masum! İçinde adalet, sanat, güç ve zor şartlarda yaratıcılığın kolayı icat edişinin örneği.. Festival güzelliğinde cicili bicili giysilerle tribünlere heyecan getiren ve kendini egosu ile terbiye edip sahne adabı ile oynanması gereken bir hünerler dizisi. Futbol topu bir sihirli kürecik. Beynimizden vücudumuzun en uzak yeri olan ayaklarımıza indirilen inceliğin ve zarafetin motorik şaşırtmacası! Yirmi iki  insanın gücünü sonuna kadar kullanıldığı değişik bir savaş şekli! Kararı veren, skoru tayin eden iki kale topa hedef ve amaç getiriyor. Tıpkı yaşamdaki başarıya giden yere ulaşma gerçeğindeki ideal ve emek isteyen oyun. Ömrü 90 dakika olarak sınırlandırılmış. Kimin icat ettiğini bir  kenara bırakıp geldiği sonun başında olduğumuzu iyi irdeleyelim. 

Akıtılan TER ve giyilen FORMA için verilen mücadele yerini sadece PARA kuşağına ve ona ulaşmak için yan yollardan gelinen ENDÜSTRİYE bıraktı neredeyse. Kimse kendi imalat ve eğitimi ile ülkemizde uğraşmak istemedi. Birkaç Teknik adam olarak bizler kendi çocuklarımızın en iyisini yapma mücadelesine girdik. Onlara bir ömür vermeyi kabul ettik. Ve tam da menzile gelirken hedefte karşıt olarak kendi dünyamızı ele geçiren kirli engellerimizle karşılaştık. Alkışlandık, en üst yerlere ulaştık. İçerde ve dış dünya ile boy ölçüşürken birileri araya girdi ve ustaca sahalarımızı yabancılarla doldurup bizi kenara fırlatıp attılar! Bu tam da karaborsa misali kaçak eşya getiren çeteler örneğinde oldu. Az veya çok haykırsak da sesimizi duymak istemeyenlerin ihanetine uğradık. Tek güvencemiz öğrencilerimizdi! Onları da çeşitli şekilde ayarttılar pasifleştirdiler, Yem olarak paraları öne sunan sözde ayakçılarla kaptılar ve piyasa onlara geçti. Bilimsel eğitici, başarılı olanların, Futbol adına zamana karşı çalışanların kapısı çalınmaz oldu ve unutturulmaya çalışıldık. Yazdık, çizdik, konuştuk ama sesimizi duymadılar. Sadece çıkarların, hain ve fırsatçı dünyası bizleri diri diri gömdüler .!

Şimdi varken, yaşarken ölmeyi yaşıyoruz.. Doğru,dürüst futbol eğitimi verme ve çalışma ortamımız kalmadığı veya göstermelik olduğu için hedef şaşırtıldı. Direktörlerimiz var ama futbolumuz artık son Avrupa şampiyonası ile karnesini aldı! .Kötü futbol ve başarısızlık. Hiç kimse bu gerçeğin nedenlerini konuşmuyor. Yarışan sahadaki oyun mu yoksa kulüplerin, yönetimlerinin icraat ve spor medyasındaki ligi mi diye. Sap ile saman karıştırıldı. Futbol sahalarımız yenilendi ama  iyi futbolu ve kendi futbol gücümüzü ortaya koyan başarıları unuttu. Tüm transfer çabası ve savrulan Eurolara karşın sahada OYUN olarak beklenen çağdaş futbol ortaya konamıyor. UEFA cezaları da unutulmasın.!

Geçmişte futbola dalavere aşılayan ve özdeşleşen ,adı geçenlerin pişmanlık ve itirafları benim gibi futbol adamlarına neden ihanet edildiğini ortaya koyarken yazık edilen futbolumuza da yeni reçetelerin gerektiğini ortaya koydu. Devlet bunları temizleyecek ve hak edilen yerlere hak eden başarılı kişilere sahip çıkacaktır. Bundan asla şüphem yoktur. Çünkü yaşamda doğru sadece bir tanedir ve mutlaka ona erişmek uhrevi ve hukuki bir yaşamsal gerçektir. İnsan olmanın gereğidir. Burası Vatanımızdır ve burada kimse ihanet veya yanlış yapamaz.. Her alanda özveri ile hür ve namuslu bilgilerle gelecek nesle hizmet görevdir. Bu uğurda canlarını verenlerin ve kanlarını dökenlerin acılarını unutmadan saygıyla onlara layık olmalıyız. Benim Milli formam ve onu taşıyan sporcularımızın tek motivasyonu AY-YILDIZ dır. Atalarımızın bizlere başarılı emanetlerini ve bu uğurda ki cesaretlerini unutmadan Futbolda onurlu ve eğitimci bir seferberlikle kendi gençlerimizi önce kendi ligimize , sahaya ve oradan da Endustriyel futbola kabul ettirmeliyiz. Aradığımız yabancı futbolcular yerine, aranılan futbolcular yetiştirmeliyiz. Bu bizim kutsal görevimiz olmalı ve iyi futbol, doğru futbol, yarışan futbol çağdaş ülkelerle mücadele edip kendini kabul ettiren futbolu acil olarak sahaya sunmalıyız. Bu işin artık mazereti kalmadı. Herkesi bu anlamda göreve ve doğrulara davet ediyorum. Yarışan "futbol" olmalı ve o da sahada oynanan gerçek Futboldur!

Senin için hazırladığımız haberler