"Yarışlara başlayamamanın sonuçları..."

30.04.2020 - 19:35 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 19:39

"Yarışlara başlayamamanın sonuçları..."

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve etkilerini gösterdiği yerlerde hayatı durma noktasına getiren koronavirüsü her geçen gün Formula 1 üzerindeki etkisini arttırıyor. Sezonun açılış tarihinin ertelenmesi ve 22 yarışlık takvimin 10 yarışının ertelenmesi Formula 1 ekonomisini vurmuş durumda. Zorlu bir süreç içerisinden geçen Formula 1'in ne zaman başlayacağı düşünülürken, McLaren takım CEO'su Zak Brown'dan şaşırtan bir itiraf geldi.

Motorsport-Total.com'a konuşan Brown, bu dönemde Formula 1 organizasyonundan herhangi bir ön ödeme almadığını açıkladı.

"Özel bir ödeme ya da avans alamadık..."

Brown: "McLaren olarak Formula 1 organizasyonu tarafından herhangi bir özel ödeme ya da avans alamadık. Tüm takımlara verilen toplam ücret 1 milyon dolar. Bu büyük bir miktar. Bu dönemde İngiltere hükumetinin sağladığı ERTE programı sayesinde çalışanlarımızdan %80'i İngiliz hükumetinden maaşlarını alıyor. Pilotlarımız Carlos Sainz ve Lando Norris takım çalışanlarının maaşlarını alabilmesi için ücretlerinde kesintiye gitti. Eğer yarışlara başlayamazsak gelirimizi arttırmak için farklı çözümler bulmamız gerekecek"

"Yarışlara başlayamamanın sonuçları..."

Yarışlara başlayamamanın sonuçlarının ağır olacağını hatırlatan McLaren CEO'su Brown: "En azından olası senaryolara ihtiyacımız var. Şu an hiçbir şeyi bilmeden hareket ediyoruz. Kendimizi korumaya almak için çoğu şeyi deniyoruz ancak yarışlara başlayamamanın sonuçları büyük olabilir" ifadelerini kullandı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler