"Yaşamazsak, nasıl futbol oynayacağız?"

26.03.2020 - 14:26 | Son Güncellenme: 26.03.2020 - 14:33

TFF 1. Lig ekiplerinden Musa Nizam, koronavirüs salgını sebebiyle lige ara verilen dönemdeki çalışmalarını anlattı. Futbolcuların psikolojisi nasıl? Nasıl çalışmalar yapıyor? Tedirginliği var mı?

"Yaşamazsak, nasıl futbol oynayacağız?"

Koronavirüs salgını sebebiyle Türkiye’de spor organizasyonlarına ara verilmişti. Futbolcular açısından da bu dönem zorlu geçiyor. TFF 1. Lig’de Akhisarspor forması giyen Musa Nizam, COVID-19 salgını ve evde günlerin nasıl geçtiğini anlattı. Futbolcular bu günleri nasıl geçiriyor? Oyuncuların psikolojisi nasıl?

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Musa Nizam’ın açıklamaları şu şekilde:

Musa Nizam: ”Koronavirüs ilk açıklandığında bu şimdiki kadar tedirgin değildim”

Salgın ilk başladığında aslında bu kadar tedirgin değildim. Ama durumunu ciddiyetini gördük. Kulüp olarak ve bireysel olarak önlemler almaya çalıştık. Çevremize de aynı şekilde önlem aldık, aldırdık. Kulübün bize verdiği programları uygulamaya çalışıyoruz. Evde ya da eve yakın uygun bir yerde kendimizi hazır tutabilmek için çalışmalar yapıyoruz.

Musa Nizam: ”Takımla çalışmak ile şu anki çalışmalar arasında çok fark var”

Takımla yapılan çalışmayla şu an yaptığımız çalışmalar arasında elbette farklar var. İnsan ister istemez sıkılıyor. Daha fazla yoruluyor gibi hissediyorsun. Takımla olunca zaman daha çabuk geçiyor. Çalışmalar zevkli oluyor. Ama şu anki durumda yapmak durumundayız. Hocalarımızın yaptığı programları uyguluyoruz. Kendimizi hazır tutmaya çalışıyoruz.

Musa Nizam: ”Yaşamazsak nasıl futbol oynayacağız?”

Ligin başlayıp başlamayacağı belli değil. Antrenman durumu net değil. Bireysel olarak elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Lig başlayacakmış gibi konsantreyiz. Lig ertelendiği zaman çok mutlu oldum. Gündemi sürekli takip ediyoruz. Doğru bir karar. Yaşamazsak, futbol nasıl oynayacağız? Yaşama hakkı önemli.

Musa Nizam: ”İnsanların hayatına devam edebilmesini diliyorum”

İnsanların hayatına devam edebilmesini diliyorum. Bu açıdan herkes dikkatli olmalı. Ailemle birlikteyim. Evden dışarıya çıkmıyorum. Evin yanında uygun bir yer var. Antrenman yapıyorum ve eve dönüyorum. Çok ciddi bir salgın var. Bu salgını önemsemeliyiz. Bu virüsü ve kötü günleri hep birlikte aşacağız.

YASAL UYARI: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler