"Yaşanmayan şeylerden dolayı sorun yaşamak istemiyorum"

22.12.2019 - 23:12 | Son Güncellenme: 22.12.2019 - 23:12

Fenerbahçe, Süper Lig'de 16. hafta maçında Beşiktaş'ı 3-1 mağlup etti. Maçın ardından Emre Belözoğlu, beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

İddialara yanıt veren Emre Belözoğlu'nun açıklmalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Ben Fenerbahçe’nin kaptanıyım"

“Dedikodular, ortaya atılan iftiralar, yalanlar. Ne yazık ki yalan atanların kendi iddialarını ispatlamak zorunda olmadığı ancak iftira atılan kişinin bu iddiaların yalan olduğu ortaya çıkarmak zorunda olduğu bir dönem yaşıyoruz. Öncelikle tüm Fenerbahçe taraftarına böyle bir konuyla gündeme geldiğim için çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Ben Fenerbahçe’nin kaptanıyım. Fenerbahçe takımının şampiyonluğu için sonuna kadar bu mücadeleyi vereceğimi takım içindeki arkadaşlarım, hocamız yönetimimiz beni tanıyan herkes bunu çok iyi biliyor. Hak ettiğimiz bir galibiyetten sonra bunların konuşulmasının neden olduğunu bilecek kadar zeki bir insanım ve Fenerbahçe taraftarının da çok akıllı olduğunu düşünüyorum. beIN SPORTS çok değerli bir marka. Sizin söylemiş olduğunuz bir cümle diğer hiçbir kanalın vereceği etkiyi vermez. Böyle bir şey hocamızla aramızda olmadığı gibi, olamayacağı gibi çünkü ben hocamızla gün içinde yaptığımız toplantıda ayağımın çok rahatsız olduğunu kendisine ilettim. Böyle bir şey yaşanmamasına rağmen neden bununla gündeme geliyorum diye düşünüyorum. Bu sene şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağımıza inanıyorum, bu enerji bu ruh içimizde var ama bu şekilde olduğunda bireysel olarak çok yıpranıyorum. Ben bu olayın mağduru olmak istemiyorum. Saha içinde yaptığım yaşattığım şeylerin bedeli olacaktır mutlaka ama yapmadığım, yaşatmadığım hiçbir şeyin bedeli olsun istemiyorum bu hayatta. 40 yaşında oynamayan bir oyuncu olarak hocasına tepki verecek bir oyuncu değilim. Fenerbahçe’ye gram zararım olacaksa hissettiğim andan itibaren orada durmam zaten” dedi.

Basın toplantısına katılımıyla ilgili olarak Emre Belözoğlu, “Sadece hocam bana ‘Seninle benim kavga ettiğim konuşuluyor, gel beraber çıkalım basın toplantısına millet görsün’ dedi ve ben bir anda hocanın koluna girip basın toplantısında buldum kendimi” diye konuştu.

"Biz ancak böyle şampiyon olabiliriz"

Sakatlığıyla ilgili de konuşan Emre Belözoğlu,”Maçtan 2 gün önce ayağımda bir ağrı oldu. Maçtan bir gün önce deneyeceğimi hoca da biliyordu. Kas problemi olduğu için 1-1.5 aylık bir sıkıntı çıkarabilirdi. O yüzden tedbir amaçlı hocam, doktorumuz oturduk; üçümüz böyle bir karar verdik. Ayrıyeten ben fit olsam da tam anlamıyla hazır olsam da hoca beni oynatmayabilir de. Her takım arkadaşım gibi hocanın verdiği karara saygı duyacağım. Bana verilirse şans elimden geleni yapacağım. Biz ancak böyle şampiyon olabiliriz. Ben buraya Fenerbahçe Kulübü’ne hizmet etmeye geldim, bazen oynayarak bazen oynamayarak. Ben bunun bilincindeyim. Artık genç değilim. Hala oynamasam üzülürüm, o duyguyu içimde barındırıyorum ki o yüzden oynuyorum. Oynamadığımda bunu yapacak kadar, Fenerbahçeliliğimin sorgulanacağı bir süreci hak etmediğimi düşünüyorum.” dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler