Yaşar Duran: 'TFF'yi kurtardım'

21.04.2020 - 16:54 | Son Güncellenme: 21.04.2020 - 16:56

Yaşar Duran: 'TFF'yi kurtardım'

Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunun efsane kalecilerinden 'kova' lakaplı Yaşar Duran, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Yaşar Duran, "Karantina günleri çok iyi geçmiyor. Koronavirüsü ben geçiciyim diyor fakat biz mücadele ediyoruz 'Sen gitme' diyoruz. Uyarıları dikkate almalıyız, kurallara uymalıyız." dedi.

'Altay ayağını iyi kullanamıyor'

Fenerbahçeli kaleci Altay Bayındır'la ilgili de yorum yapan Yaşar Duran, "Genç kalecileri önemsemeniz ve onlara şans vermemiz lazım. Kalecilik tecrübeye dayalı bir mevki. Altay ayağıyla çok oynuyor onu da iyi kullanamıyor, ayağını iyi kullanması avantaj ama ellerini daha çok kullanmalı. Dünya futbolunda Neuer ayaklarını iyi kullanan kaleciydi. Fakat kaleci bir libero gibi de olmamalı." şeklinde konuştu.

'Bir maç kaderimle oynadı'

1986 Meksika Dünya Kupası Elemeleri'nde İstanbul'daki 0-8'lık Türkiye-İngiltere maçında yediği gollere ilişkin konuşan Duran, "Milli Takımlar'da 12 yıl forma giydim. Şenol Güneş'in yedeğiydim sonrasında A Milli Takım kalesini devraldım. Bizim dönemimizde A Milli Takım başarılı olamıyordu bunun da faturası kalecilere kesiliyordu. 23 senelik futbolculuk yaşandım da birçok başarı elde ettim. En çok penaltı kurtaran ve atan kaleciyim. Bir maç benim kaderimle oynadı, o maçtan dolayı 'kova' lakabını aldım. Bir maç benim kariyerime sığdırıldı, hala unutulmadı, bu benim zoruma gidiyor. Ben o dönem herkesi kurtardım, TFF'yi kurtardım, hocayı kurtardım, futbolcuları kurtardım." açıklamasında bulundu.

'En iyi kaleci Muslera'

Muslera'yı çok beğendiğini ifade eden Yaşar Duran, "Türkiye'de en çok beğendiğim kaleci Muslera, şu anda ligin en iyisi. Mert Günok, Uğurcan Çakır ve Samassa beğendiğim isimler arasında. Fenerbahçe, kaleci seçimlerinde acemilik yaptı. Volkan gitti, Berke, Altay ve Harun geldi, bir takımda birinci kaleci olur, yedek kaleci ve üçüncü kaleci olur, hepsi aynı düzeyde olmaz." diye konuştu.

Duran, Falcao ve Sörloth'u çok beğendiğini söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler