Yaşayan Nostradamus! Brezilya'yı bildi, finalistleri söyledi

Cüneyt Muharremoğlu
11.12.2022 - 12:08 | Son Güncellenme: 11.12.2022 - 12:17

Lakabı 'Yaşayan Nostradamus' olan kahin Athos Salome'nin Dünya Kupası öncesi yaptığı tahmin Brezilya'nın elenmesi ve yarı finalistlerin belli olmasıyla tekrar gündemde.

Yaşayan Nostradamus! Brezilya'yı bildi, finalistleri söyledi

AJANSSPOR HABER

Tarihin her döneminde gelecekle ilgili tahmin yapanlar olmuştur. Kimileri buna inanır kimileri inanmaz. Kahinlerin en bilineni Nostradamus'tur. 1500'lerde yaşayan Nostradamus'un kehanetleri günümüzde hâlâ konuşulmakta ve gündemde kalmakta.

Yaşayan Nostradamus: Athos Salome

Günümüzde Brezilyali kahin Athos Salome'ye tahminlerinin doğru çıkması nedeniyle yaşayan Nostradamus deniyor. Salome'nin, Dünya Kupası ile ilgili kehaneti ise yarı finalistlerin belli olmasıyla tekrar gündeme geldi.

Salome, Brezilya'nın eleneceğini bildi

18 Kasım'da Daily Star gazetesinde yer alan habere göre Athos Salome, Dünya Kupası ile ilgili tahminlerde bulundu. Salome, ülkesi Brezilya'nın Dünya Kupası'ndan eleneceğini bildi.

İlgini Çekebilir
Katar'da samba mutsuz bitti!
Habere Git

Salome: Umarım gökten uçak düşmez!

Brezilyalı kahin,"'Umalım ve dua edelim ki Dünya Kupası oynanırken, büyük kazalar yaşanmasın. Gökten düşen uçaklar olmasın" diyerek ülkesinin finale çıkamacağını söylemişti.

Hırvatistan karşısında kehanet gerçek oldu

Son 16 turunda Güney Kore'yi 4-1'lik skorla geçen Brezilya, çeyrek finalde Hırvatistan ile karşılaştı. Normal süresi 0-0, uzatması 1-1 berabere biten maç penaltılara gitti. Sambacılar, penaltı atışları sonrası Dünya Kupası'na veda etti. 

Salome, finalistleri açıkladı

Brezilya'nın eleneceğini söyleyen kahin Salome, turnuvada finale çıcak takımları da 18 Kasım'da açıkladı. Salome'nin tahminine göre Arjantin ile bir orta Avrupa ülkesi 18 Aralık'ta kupayı almak için maça çıkacaktı.  Salome, Orta Avrupa takımı dedikten sonra Fransa'nın ismini verdi.

İlgini Çekebilir
Ne Messi ne Mbappe... Dünya Kupası'nın kale ası!
Habere Git

Arjantin-Fransa finali kimseyi şaşırtmaz

Yarı finalde Arjantin, Hırvatistan maçında Fransa ise Fas karşılaşmasında favori gözüküyor. Yani Arjantin-Fransa finali kimseyi şaşırtmayacak gibi görünüyor. 

Salome'nin tutan kehanetleri

Brezilyalı Salome, daha önce  İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünü, koronavirüs salgını, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması ve Rusya-Ukrayna savaşı yaşanacağına dair kehanetleri tutmuştu. 12 yaşında diğer insanlardan farklı olduğunu fark ettiğini iddia eden Salome, "Bazen kendimden şüphe ediyordum, çünkü yaşanması muhtemel olmayan şeyler kısa süre içinde gerçekleşiyordu" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler