Ajansspor

Yasin Kol'un Ferhat Gündoğdu'dan hakem sipariş ettiği maçı kaybeden Bandırmaspor'dan açıklama

Editör: Akın Ungan

Son Güncelleme /

2024/25 sezonu TFF 1. Lig Play-Off finalinde Fatih Karagümrük'ün Bandırmaspor'u 3-1 yendiği maçın hakemi Yasin Kol'un, VAR ve AVAR'ı kendisinin seçtiği ortaya çıktı. Yasin Kol ile MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu arasındaki mesajların paylaşılması üzerine Bandırmaspor Kulübü açıklama yayınladı.

Yasin Kol'un Ferhat Gündoğdu'dan hakem sipariş ettiği maçı kaybeden Bandırmaspor'dan açıklama
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş

Gözaltında olan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu ile hakem Yasin Kol'un hakem görevlendirmeleri hakkında iletişimde olduğu ortaya çıktı. Gündoğdu'nun dijital materyallerinde yapılan araştırmada ikili arasındaki mesajlaşma dikkat çekti.

Yasin Kol, Ferhat Gündoğdu'dan hakem sipariş etti

Ortaya çıkan mesajlarda hakem Yasin Kol'un, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'ya yardımcı hakem, VAR ve AVAR görevlendirmeleri için isim verdiği ve bu isimlerin Kol'un yöneteceği maçlara atandığı tespit edildi.

Fatih Karagümrük - Bandırmaspor maçına hakem siparişi

29 Mayıs 2025'te oynanan 2024/25 sezonu Trendyol 1. Lig Yükselme Play-Off Finali'nde Fatih Karagümrük ile Bandırmaspor arasında oynanan karşılaşmayı yöneten Yasin Kol, bu maç öncesi Ferhat Gündoğdu'dan hakem siparişinde bulundu. Kol, VAR'a Atilla Karaoğlan'ı, AVAR'a ise Özgür Yankaya'yı istedi.

Fatih Karagümrük'ün uzatmalar sonunda 3-1 kazandığı karşılaşmada Yasin Kol'un yardımcıları Abdullah Bora Özkara ve Bahtiyar Birinci oldu. Mücadelede VAR olarak Atilla Karaoğlan, AVAR olarak Özgür Yankaya görev yaptı.

Bandırmaspor'dan Yasin Kol açıklaması

Ortaya çıkan mesajların ardından Fatih Karagümrük maçını kaybederek Play-off finaline çıkamayan Bandırmaspor, Yasin Kol hakkında açıklama yayınladı: "Bandırmaspor Kulübü olarak MHK tarafı ile hakem Y.K. arasında geçtiği belirtilen yazışmaları bu sürecin sadece bir mağduru değil, aynı zamanda bir muhatabı olarak doğrudan takip etmekteyiz.

Yaklaşık iki yıldır, hatta atamanın yapıldığı günden bu güne kadar kaygılarımızı açıkça ifade ettik.

Sürecin sonunda final oynayacak bir spor kulübünün çekinceleri ve şerhine rağmen, bir takım kişilerin ve organizasyonların planları öncelik olarak görülmüş ve bu güne 'göz göre göre' gelinmiştir.

Futbolun içinde zehirli bir hücre gibi örgütlenmiş bu 'hukuk dışı yapının' faaliyetleri ve tüm uzantıları ile hukuksal zeminde hesaplaşmak için hukuk birimimiz sadece süreci takip etmek ile kalmamakta, yürütülen sürecin bir muhatabı olarak malum kişiler ve organizasyon hakkında suç duyurusunda bulunmak için gerekli tüm hazırlıkları yapmaktadır.

Konuya ilişkin tanıklığımıza başvurulması halinde her koşulda bilgi ve durum paylaşımına hazırız.

Ahtapotun KOLları nereye kadar uzanırsa uzansın sonuna kadar kararlılıkla gidileceğine inancımız tamdır"

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...