Premier Lig yayın hakları satıldı! Dudak uçuklatan rakam...

19.11.2021 - 15:29 | Son Güncellenme: 19.11.2021 - 15:34

Dünyanın en çok izlenen ligi olan İngiltere Premier Lig'in yayın hakları, ABD televizyon şirketi NBC'ye dudak uçuklatan bir rakama satıldı.

Premier Lig yayın hakları satıldı! Dudak uçuklatan rakam...

İngiltere Premier Ligi’nin ABD’deki yayın hakları, ABD televizyon şirketi NBC’ye satıldı. 6 yıllık yayın hakkı için NBC, Premier Lig yönetimine 2 milyar Sterlin (Yaklaşık 30 milyar TL) ödeyecek.

Sözcü'nün haberine göre; Bu tarihi anlaşma ile Premier Lig kulüpleri, corona virüsü pandemisi nedeniyle düştükleri ekonomik sıkıntıdan biraz olsun kurtulacaklar. Kulüplere nefes aldıracak olan anlaşma sonrası açıklama yapan Premier Lig Yönetimi “Premier Lig’in gün geçtikçe güçlenmesinden, dünya futbol piyasasında piramidin en tepesinde olmasından dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

NBC ligin ABD haklarını aldı

NBC, Premier Lig’in ABD’deki yayın haklarının sahibi oldu. Daha önce Avrupa, Afrika ve Orta Doğu haklarını satan Premier Lig, Amerika kıtasının geri kalanı ve Pasifik Asya’ya satış yapacak.

Rekor yayın ihalesi

İngiltere Premier Lig'in yeni yayın hakları ihalesi geçtiğimiz Mayıs ayında yapılmıştı. Daha önce üç yıllığına 4 milyar 750 milyon Euro karşılığında Sky Sports, BT Sport ve Amazon Prime’a satılan Premier Lig yayın hakları, geçtiğimiz Mayıs ayında aynı şirketler tarafından üç yıl daha uzatılmıştı. 2022-2025 yılları arasında sürecek anlaşmanın değeri ise 5 milyar 250 milyon Euro olarak açıklanmıştı.

Süper Lig yayın hakları 500 milyon euroya satılmıştı

Türkiye Süper Ligi'nin yayın ihalesi ise, yıllık 500 milyon Euro karşılığında beş yıllığına satılmıştı. Söz konusu bütün ödemelerin yarısı güncel dolar kuru, geri kalan yarısı ise sabit kur üzerine TÜFE güncellemesi şeklinde yapılmasına karar verilmişti. Örneğin 2017-2018 yılı için 3.26'ya sabitlenen kur yüksek enflasyonun etkisi ise 2018-2019 sezonunda 3.90'a çıkmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler