Yayın ihalesinde TFF istedi, TRT geri adım atıyor

17.03.2022 - 12:46 | Son Güncellenme: 17.03.2022 - 12:52

Daha önce iki paket için TFF'ye imza gönderdiğini açıklayan TRT'nin geri adım attığı iddia ediliyor. TRT, Paket 1-D için 190 milyon 400 bin lira, Paket 1-F içinse 4 milyon 80 bin TL'lik teklif vermişti.

Yayın ihalesinde TFF istedi, TRT geri adım atıyor

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Fedarsyonu'nun (TFF) 3 yıl için yaptığı yayın ihalesinde daha önce iki paket için teklifini ilettiğini açıklayan TRT ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Alınan duyumlara göre TFF'nin isteği üzerine TRT teklifini geri çekti.

TRT imza attığını duyurmuştu

TRT, pazartesi günü yayın ihalesinde 1-D (1. Lig yayın hakları ve Süper Lig özet) ve 1-F (Süper Lig radyo yayın hakları) paketleri için gerekli sözleşmelerin TFF'ye teslim edildiğini duyurmuştu. TRT Spor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TRT olarak Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesi kapsamında yer alan Paket 1-D ve Paket 1-F'ye ilişkin sözleşmeleri TFF'ye teslim ettik" ifadesine yer verilmişti.

TFF istedi, TRT imzayı geri çekti iddiası

Alınan duyumlara göre TFF, TRT'den imzasını çekmesi için görüşmelerde bulundu. Bunun üzerine kurum iki paket için pazartesi teslim ettiği imzaları geri çekti.  TRT, Paket 1-D için 190 milyon 400 bin lira, Paket 1-F içinse 4 milyon 80 bin TL'lik teklif vermişti. TRT'nin imzasını çektiği iki paket şöyle...

 

Paket 1-D: TFF 1. Lig maçlarının canlı yayın hakları ve özetleriyle Süper Lig maçlarının geniş özetleriyle haber amaçlı görüntü hakları.


Paket 1-F: Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının radyo yayın hakları.

Saran Group'un bekleyişi sürüyor

Yayın ihalesinde 5 paket için imza attığını açıklayan Saran Group ise TFF'den yanıt bekliyor. Süper Lig projesinin arkasında olduğunu belirten Saran Group 5 paket için geçen cuma imza attığını kamuoyuna duyurmuştu.

 

Saran Group'un imzaladığı paketler ve tutarı

Paket 1-B: Saran Group: 324 milyon lira
Paket 1-C: Saran Group: 30 milyon lira
Paket 1-E: Saran Group: 16 milyon 200 bin lira
Paket 2: Saran Group: 5 milyon dolar
Paket 3: Saran Group: 6 milyon dolar

Saran Group'un imza attığı paketler

PAKET 1-B: 4’ü hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere, toplam 60 (2022-23 sezonu için 68 maç) hafta sonu Süper Lig maçının canlı yayın hakları
PAKET 1-C: 4’ü hafta içine denk gelen derbi olmak üzere, 36 hafta içi Süper Lig maçının canlı yayını hakları
PAKET 1-E: Dijital platformlardan Süper Lig kısa özet hakları
PAKET 2: Süper Lig maçlarının uluslararası platformlarında canlı yayın hakkı
PAKET 3: Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının uluslararası bahis platformlarında düşük çözünürlüklü olarak İnternet TV ve GSM şebekeleri canlı yayın hakkı.

Paket 1-A için karar daha sonra verilecek

TFF, 8’i hafta sonuna denk gelen derbi olmak üzere, toplam 210 (2022-23 sezonu için 238 maç) hafta sonu Süper Lig maçının canlı yayın haklarını kapsayan Paket 1-A için görüşmelerin süreceğini açıklamıştı.

Süper Lig TV projesi nedir?

Süper Lig TV projesine göre sahibinin Kulüpler Birliği olduğu bir kanal kurulacak. Projeye göre Saran Group, kulüplere 120 milyon dolar garanti para ve gelir paylaşımı teklif ediyor. Süper Lig TV kanalını ott ve uydu yayını yapan tüm yerler ücret karşılığı yayınlayabilecek. Kanalın satışıyla belirlenen rakamın üzerine çıkılması durumunda elde edilecek gelirin büyük oranı kulüplere aktarılacak.

Senin için hazırladığımız haberler