Türkiye Futbol Federasyonu, BeIN Medya ile 2 yıllık anlaşma yaptı

Feride Kara
23.06.2022 - 23:32 | Son Güncellenme: 24.06.2022 - 11:49

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) beIN SPORTS'la iki yıllık yeni sözleşme imzalandığını açıklarken yayıncı kuruluş ise ihale olmadan belirlenmiş oldu..

Türkiye Futbol Federasyonu, BeIN Medya ile 2 yıllık anlaşma yaptı

 TFF, yayın hakları için beIN Sports ile 2022/23 ve 2023/24 sezonlarını kapsayan 2 yıllık uzatma sözleşmesi imzalayacak

TFF'den açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu ile uzun yıllardır Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk beIN MEDIA GROUP arasında, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarını kapsayan 2 yıllık uzatma sözleşmesi imza töreni, 24 Haziran Cuma günü Riva'da düzenlenecektir.

İmza töreni saat 10.00'da

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi ile Digiturk CEO'su ve beIN MEDIA GROUP CEO'su Sayın Yousef Al-Obaidly'nin katılımı ile gerçekleşecek imza töreni, Orhan Saka Konferans Salonu'nda saat 10.00'da başlayacaktır.

Rekabet Kurulu'ndan onay alması gerekiyor

TFF Ana Statüsü'ne göre yayın ihalesinin yeni sezonun başlamasından 6 ay önce bitmesi gerekiyor. Fakat bu süre çoktan aşıldı. Saran Group, üzerine düşeni yaparak, 5 teklifi imzalayıp gönderdiği halde TFF bir cevap vermedi.  TFF, mevcut yayıncı ile ihalesiz devam etmek isterse bunun için Rekabet Kurulu'ndan onay alması gerekiyor.
 

Büyükekşi: Uzatmak zorunda kaldık

Geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Süper Lig yayın ihalesinde uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Ama 1 sene sonrası için şimdiden kolları sıvayacağız" demişti. 

Yayıncı kuruştan tehdit gibi açıklama gelmişti

Yayıncı kuruluş Bein Sport mart ayında tehdit gibi bir açıklama yapmış ve TFF'ye rest çekmişti.  Digiturk, yeni yayın ihalesine dair yaptığı açıklamada kurumun yayın ihalesine en yüksek teklifleri verdiği vurgulanırken, kazanamaması halinde bunun şirketin uzun vadeli planlarını etkilemeyeceğine dikkat çekilmişti. 

Dikkat çeken sözler

Digitürk, ihalede en yüksek teklifi veren yayıncı olduğuna dikkat çekerek, "Öyle ki bazı paketlerde tek teklif veren yayıncı olarak, kulüplere garanti gelir taahhüt eden tekliflerimiz, ikinci sıradaki tekliflerin iki katıydı. İhale sürecinde kamuoyunun önünde yapılan bazı açıklamaların aksine, Türk futboluna her zaman değer verdik, tüm taraflara saygı gösterdik ve iyi niyetle yaklaştık" denildi.

 

TFF'ye adeta rest çekti

Açıklamada 20 yılı aşkın süredir yayıncılık yaptığını hatırlatan Digiturk’ün açıklamasındaki "Tek ihaleye bağlı değiliz" ifadesi dikkat çekti: "Biz de ticari çıkarlarımıza ve üyelerimizin menfaatlerine uygun hareket edeceğimizi belirtmek isteriz.Digiturk olarak spor, eğlence, internet, OTT ve diğer hizmetlerimizi kapsayan rasyonel ve uzun vadeli bir iş planına sahibiz ve aynı zamanda dünya çapında bir medya grubunun parçasıyız. Faaliyetlerimizin uzun vadeli sürdürülebilirliği tek bir ihalenin sonucuna bağlı değil. Alacağımız tüm kararlarda bu unsurları göz önünde bulunduracağımızı, kamuoyunun bilgisine sunarız."

Digitürk resti çekti, kazandı!

Digitürk yayın ihalesinde yıllık 2 milyar 100 milyon TL teklif yapmış ancak TFF bu miktarı kabul etmemişti. TFF'ye rest çeken ve ücrette artırım yapmayan yayıncı kuruluş beIN Sports 2 milyar 50 milyon TL'ye anlaşma sağladı ve 50 milyon TL kâr elde etmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler