Yayıncı kuruluş kendilerine baskı mı yaptı? Canlı yayında açıkladı...

08.05.2020 - 11:06 | Son Güncellenme: 08.05.2020 - 11:12

Denizlispor başkan yardımcısı Kaan Şanlıkan, gündeme yönelik çok özel açıklamalar yaptı. TFF'nin aldığı karar için görüşleri ne? Yayıncı kuruluş kulüplere baskı yapıyor mu? Adam Stachowiak ve Barrow konusunda neler yaşandı? Transfer planları ne? Kaan Şanlıkan, canlı yayında tüm soruları yanıtladı.

Yayıncı kuruluş kendilerine baskı mı yaptı? Canlı yayında açıkladı...

Süper Lig ekiplerinden Denizlispor’un başkan yardımcısı Kaan Şanlıkan gündeme yönelik açıklamalar yaptı. TFF’nin ligleri başlatma kararını yorumlayan Şanlıkan, yayıncı kuruluştan herhangi bir baskı görmediklerini söyledi. Şanlıkan, takımdan ayrılan 2 futbolcuyla ilgili de konuştu ve dövizin olumsuz etkilerini anlattı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Kaan Şanlıkan’ın açıklamaları şu şekilde:

Kaan Şanlıkan: ”Kalan maçların oynanması yönünde görüş belirttik”

Maçlara çıkıp çıkmama konusunda Denizlispor’un tavrının ne olduğunu anlatan Şanlıkan, ”Biz ligde kalan maçların oynanması yönünde oy kullandık. Ama sonuçta TFF’nin kararına saygı duymak durumundayız. Elbette öncelik insan sağlığı. Bu çok önemli. Ancak; TFF’nin verdiği karar bağlayıcı ve buna uyacağız” dedi.

Kaan Şanlıkan: “Yaptığımız testlerde vaka yok, testler negatif”

Salgının futbolcular üzerindeki etkisi hakkında Denizlispor başkan yardımcısı, ”Denizli şehri olarak koronavirüs konusunda örnek bir durum var. Vakalar çok yüksek değil. Her insanın psikolojisi gibi futbolcuların da psikolojisi değil. Biri öksürdüğünde gösterilen tepkiyi düşünün. Elbette oyuncularda da ister istemez böyle bir durum var. Bizim testlerimiz negatif çıktı. Futbolcularımız izole bir şekilde yaşıyor. Sosyal mesafeyi kullanarak antrenmanlar yapıyoruz” diye konuştu.

Takımdan ayrılan futbolcular hakkında…

Öte yandan Şanlıkan, kaleci Stachowiak ile Barow’un durumu hakkında, “Barow, bize haber vermeden ülkeyi terk etti. Kendisine ceza vereceğiz. Gambiya’ya gitti, şimdi gelemiyor. Kalecimiz de haksız bir fesih yaptı. O da Polonya’ya gitti. Aslanlar gibi futbolcularımız var. Ayrılmak isteyen futbolcularımızın açığını her türlü dolduracak kaliteye sahibiz” dedi.

Kaan Şanlıkan: ”Bize yapılan bir baskı yok”

Maçların oynanması adına kendilerine bir baskı yapılıp yapılmadığı sorusuna da Şanlıkan şu yanıtı verdi:

“Yayıncı kuruluşun işi zor ama 5 yıllık bir anlaşma var. Nihat Bey de açıklama yaptı. Bir anlaşma var. Bu anlaşma devam ediyor. Yayıncı kuruluş, ‘Ben bırakacağım’ derse o zaman kulüpler bunun çaresine bakarlar. Onun dışında bir tartışmaya gerek yok. Bize yapılan bir baskı da yok.”

'Yabancı transferleri artık eskisi gibi olmayacak' görüşünü nasıl değerlendiriyor?

Denizlispor başkan yardımcısı transfer planı için ise, “Bu saatten sonra futbol eskisi gibi olmayacak. Dövizin yükselmesi çok etkileyici. Başkanımız altyapıya yönelmemiz gerektiğini söylemişti. Sadece Türkiye değil, Avrupa’da birçok ligde olacak bu. Finansal problemler olacaktır. Ekonomik sorunlar sebebiyle, futbolcuların alacağı rakamlarda indirim olacak. Böyle olunca da transfer edilecek yabancı futbolcular da değişecek. Futbol bitmez. Biz Denizlispor’u en iyi yerde tutmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler