Yazarlar Galatasaray'ın performansını değerlendirdi! ''O isim fark yarattı''

15.09.2024 - 09:56 | Son Güncellenme: 15.09.2024 - 10:12

Süper Lig devi Galatasaray kendi sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 5-0 mağlup etti. Maçtan sonra ise spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi. Detaylar...

Yazarlar Galatasaray'ın performansını değerlendirdi! ''O isim fark yarattı''

AJANSSPOR HABER

Spor yazarları, Süper Lig'de dün oynanan ve Galatasaray'ın Rizespor'u 5-0 mağlup ettiği maçı köşelerinde değerlendirdi. İşte değerlendirmeleri...

''Galatasaray’a da, lige de değer kattı şimdiden'2

''Rizespor bu sezon ilk kez bir maça beşli savunmayla başladı ancak bu planın ömrü beş dakika bile sürmedi Ali Sami Yen’de. Büyük bir oyun farkı vardı sahada. G.Saray'ın özellikle geçen Ağustos’tan beri oturttuğu bir iç saha oyun karakteri var. İştahlı bir önde baskı yapılıyor. Jacobs zaten sezona iyi başlamıştı, Galatasaray’da da kaldığı yerden devam etti. Galatasaray’da yıllar sonra nihayet savunma yapan bir sol bek var diyebiliriz sanırım. Osimhen çok erken yaşta Avrupa’ya geldiği için altyapısı tamam bir Afrikalı Osimhen. Ben ‘Avrupalı Afrikalı’ diyorum bu tip oyunculara. Hem yetenekli, hem de takım oyuncusu. Dün bir an bile durmadı, hep hareketli-hep canlıydı. Üç golde direkt katkısı var. Galatasaray’a da, lige de değer kattı şimdiden." (UĞUR MELEKE/HÜRRİYET)

''Makas çok açılmış''

"Galatasaray, Rize karşısında tıpkı Fenerbahçe'nin aldığı gibi çok rahat bir galibiyet aldı. Görünen o ki Anadolu takımları 3 büyükler karşısında bu yıl çok zorlanacaklar. Makas çok açılmış. Sara soru işaretiydi, dün gece iki asist, bir golle "Ben de önemli oyuncuyum" imajını vermeye başladı. Galatasaray seyircisi yetersiz transfer nedeniyle köpürüyor. Bence abartıyorlar. Galatasaray'ın kadrosu kötü değil. Sol kanatta sorunları olduğu bir gerçek ama giderilmeyecek sorun değil." (AHMET ÇAKAR/SABAH)

''Şut atmayı sevdiği için rakip kaleye yakın oynarsa...''

"Galatasaray taraflarını kutluyorum. Hafta boyunca yapılan eleştirilere ve algılara rağmen tamamen takımlarını desteklemek için tribünleri doldurdular. Maç boyu oyunun içinde kaldılar. Tribünlerin bu davranışı, oyuncuları motive edip kafaca rahatlattı. Erken gelen gol, galibiyetin anahtarı oldu. 1 gole imza atıp, 2 asist yapan Sara, tekniği ve zekâsıyla göz kamaştırdı. Okan Buruk hoca, Sara'yı rakip kaleye yakın oynatmalı. Çünkü Brezilyalı yıldız, pas alışverişini çok seviyor, sıkışan oyunu terse taşıyor, çok koşuyor, savunmaya bile yardıma geliyor. Şut atmayı sevdiği için rakip kaleye yakın oynarsa G.Saray'a hücum verimliliği kazandırır. " (LEVENT TÜZEMEN/SABAH)

''İcardi'ye oranla çok daha dinamik''

"Maçın önüne geçen, Osimhen'in getirdiği heyecandı. Arkasına bu rüzgârı alarak başlamak Galatasaray'ı çok olumlu bir yöne götürdü. Davinson Sanchez ile bulduğu golle de maçı çok erken kontrol altına aldı. Tüm maç neredeyse Çaykur Rizespor yarı sahasında oynanan tek kale oyuna döndü. Tabi Osimhen'in yarattığı heyecan saha içerisindeki kendi performansıyla beraber Galatasaray'a büyük katkısı olduğunu gördük. Fizikli, atletik bir oyuncu. İcardi'ye oranla çok daha dinamik. Özellikle yüksek toplarda da Galatasaray'ı ceza sahası içerisinde etkili hale getirdi." (ALİ GÜLTİKEN/SABAH)

''Sara kötü, Ismail Jakobs iyi futbolcu değil, Osimhen problemli''

"Herhalde dünyada en çok eleştirilen kulüp Galatasaray'dır. Bu kadar eleştiriye rağmen toparlanıp bu kulüp ve futbolcular ayakta durabiliyorsa helal olsun... Bir aydır transferler yatıp kalkıyoruz; 'Sara kötü, Ismail Jakobs iyi futbolcu değil, Osimhen problemli' gibi birçok bilinçli yapılan eleştirilere rağmen fazla abartmayacağım ama bu sezonun en ciddi futbolunu oynayan, yeni transferlerin hepsinin takıma çok yararlı olacağını gösterdikleri, sahada koşmayan, basmayan, rakibe pres yapmayan oyuncunun olmadığı bir Galatasaray seyrettik. İlhan Palut beğendiğim bir teknik adam. Ancak bu sezon lige iyi başlayamayan bir Karadeniz ekibi var. Bu olumsuz görüntüleriyle ilerleyen haftalar daha çok sorun yaşayacaklar." (OSMAN ŞENHER/MİLLİYET)

''İkinci golde Osimhen-Abdülkerim ortaklığını gördük''

"Galatasaray, Çaykur Rizespor karşısında çok rahat sonuca gitti. İlhan Palut'un takımını hiç beğenmedim. İlhan Palut geçen sezon olduğu gibi bu sezon da büyük takımlara karşı çok kolay boyun eğdi. İlhan hoca çok formsuz. Galatasaray ise harika bir futbol ortaya koydu. üper golcü Osimhen, sanki 40 yıldır Galatasaray forması giyiyor gibiydi. İlk yarıda rakip savunmayı dağıttı. O kadar rahat pozisyona giriyor ve golü kokluyor ki... İkinci golde Osimhen-Abdülkerim ortaklığını gördük. Asist yapan Osimhen'in yürekli futbolunun yanında, giydiği formayı nasıl sahiplendiğini de gördük." (ZEKİ UZUNDURUKAN/FOTOMAÇ)

Volkan Demirel'den Osimhen iddiası

VOLKAN DEMİREL: "Napoli bizi deprem sonrasında hazırlık maçı yapmak için davet etmişti. Napoli takımında ben Osimhen'i canlı izledim ve hakikaten ben böyle bir oyuncu görmedim. Bazı santrforlarda eksiklikler olabilir ama Osimhen de her şey var. Ben iddia ediyorum şu anda Victor Osimhen, Türkiye'ye gelmiş geçmiş en iyi santrfordur. Bu kadar da net söylüyorum. Belki Osimhen'den daha iyisi gelmeyebilir bile."

Senin için hazırladığımız haberler