Yazarlardan Fenerbahçe yorumu!

28.07.2017 - 09:02 | Son Güncellenme: 28.07.2017 - 09:02

Yazarlardan Fenerbahçe yorumu!

Maç öncesi Aykut hocanın bir demeci vardı; "Oturmuş bir takımla, yeni oturmaya çalışan bir takımın mücadelesini izleyeceğiz" diye... Evet Graz'ın seçtiği bir oyun planı vardı. Ama Fenerbahçe'nin oyunu istenilen seviyede olmasa da oyuncu kalitesiyle işini gördü.

(Metin Tekin/Sabah)

Oyuncu tipleri kesinlikle farklıydı. Geçen sene Volkan Şen ve Lens gibi çabuk oyuncularla oynarken, bu sene iki kenarı da daha orta saha özellikli ve topun kendisinde kaldığı oyuncu profilleri ile oynadı. Burada da Hasan ve Şener'e hücum anlamında önemli işler düşüyor.

(Metin Tekin/Sabah)

Oyunu çözme konusunda Valbuena, Alper ve rakibi karşılamada Skrtel ve Josef de Souza öne çıktı. Genç Ahmethan; çalıştı, koştu, bastı... Faydalıydı ama Fenerbahçe santrforu olmak daha fazla özellik gerektirir. F.Bahçe'nin oyunu istenilen seviyede olmasa da oyuncu kalitesiyle işini gördü. F.Bahçe'yi Graz karşısında yeterli buldum.

(Metin Tekin/Sabah)

Kendi sahasında maç kazanmakta zorlanan Sturm Graz’ın neden zorlandığı maç başlar başlamaz çıktı ortaya. Topun arkasına gelen ancak agresif olmayan ve rakibinin topla oynamasına müsaade eden Graz’a daha ilk yarı gücünü gösterdi Fenerbahçe. Josef’in tek ön libero oynadığı zaman daha başarılı olduğu, Valbuena’nın rakip sahada topu kolay kaybetmemesi ve organizatörlüğü, Alper’in bire birde adam eksiltme özelliğiyle maçı çevirdiği bir ilk yarı izledik.

(Erman Özgür/Fanatik)

Yakalanan skor İstanbul’daki maç öncesinde avantaj ancak daha da önemlisi Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’sinin verdiği sinyaller... Bu sinyaller ise bu takımın artık daha etkili hücum edebildiği, Valbuena’nın yapılan en iyi transfer olduğu, Josef ya da Topal’dan birinin oynamasının takımın öne gitmesini kolaylaştırdığı gibi ayrıntılar ön plana çıktı.

(Erman Özgür/Fanatik)

Son olarak maçın yıldızı konusunda birini diğerinden ayırmak yanlış olacağı için Alper ve Valbuena’nın haklarını teslim ederek maçın bir değil, iki kahramanı olduğunu söylemek şart. Son olarak da genç Ahmet Han’ın iyi niyetli mücadelesi ve Aykut hocanın genç oyuncuya verdiği şans, uzun zamandır genç oyuncuya hasret kaldığımız bir dönemde takdiri fazlasıyla haketti.

(Erman Özgür/Fanatik)

Mesajlarla dolu bir maç... Mesajı alması gereken kurum çok net. Fenerbahçe Yönetim Kurulu. Ya da “Mayıs sonunda transferi bitireceğiz” açıklaması yapan Başkan Aziz Yıldırım’a... Mesajın içeriği de çok net, çok anlaşılır.

(Tayfun Bayındır/Milliyet)

Futboldan bir parça anlayan herkesin imzasının yer aldığı mesajda diyor ki; (Bu takımın çok acil bir yaratıcı oyuncuya, yani klasik tabirle on numaraya, bir de merkez golcüye ihtiyacı var. Aykut Kocaman’ın elindeki kadro ile yapabileceği bu, daha fazlası mucize olur. Kjaer’i de sattınız. Artık çözün bu sorunu. Aksi durumda şampiyonluk yine kalır başka bahara. Avrupa ise hayalden öteye geçmez)..

(Tayfun Bayındır/Milliyet)

Özet; Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’si daha yolun başında ama son iki yılda yaşanan ızdırap hatırlanınca, dün izlediğimiz takım keyif verecek gibi görünüyor.

(Tayfun Bayındır/Milliyet)

Kaliteli bir oyuncu tam performans aldığınızda sadece kendi pozisyonunda gelişim ve katkı sağlamıyor. Etkisi önce direkt bağlantısı olan pozisyon komşularına oluyor. Sonra şablonların işleyişine. Geçen sene Fenerbahçe’de Hasan Ali korner atıyordu. Ve itiraz edecek halimiz olmuyordu.

(Mehmet Demirkol/Fanatik)

Dün gol sonrasında Graz’ın biraz daha kontrollü oynaması, oyun merkezlerini geri çekmesi Fenerbahçe orta sahasının maçın başında yaşadığı alan boşaltma sorununun ortadan kalkması anlamına geliyordu. Zulechner’in sakatlanıp çıkmasıyla Alar’ın yerinin değişmesi de buna yardım etti. Fenerbahçe oyunu rahat bir şekilde 2. bölgeye taşıdı böylece.

(Mehmet Demirkol/Fanatik)

Souza savunmanın önünde, Ozan bağlantı oyuncusuydu. Tek topla oyuna hakim oldular. Onların önünde olup bitene dikkat çekmek lazım. Alper’i merkeze sıkıştırmak yerine serbest olarak kullanmak iyi fikirdi. Çünkü Alper sırtını çizgiye verdiğinde çok daha dinamik ve etkili oluyor. Bu Ersun Yanal döneminden beri böyle.

(Mehmet Demirkol/Fanatik)

Avusturya Ligi başladı. Sturm Graz, kalite olarak yetersiz bir kadroya sahip olsa da, maça daha hazır çıktı. F.Bahçe ise 1 aydır çalışıyor. Doğal olarak, temsilcimizden takım oyunu ile üstün performans beklemek haksızlık olur. Bu dezavantaj ve eksiklere rağmen F.Bahçe, bireysel yetenek ve kalitesi ile Avusturya’dan tur ile döndü.

(Ersin Düzen/Vatan)

ALPER'İ izleyince, yeni bir transfer sandım. Bu zamana kadar neredeydin Alper? Demek ki, iyi çalışınca, kendisinde varolan özelliklerini kullanabiliyor. Dün akşam, tek kelime ile mükemmeldi. Aykut Hoca, Konyaspor'da olduğu gibi forvetin yanına bir yardımcı koymuştu. Alper’in işini kolaylaştıran, Ahmethan’a değinmek de gerekir. Aykut Kocaman genç forveti boşuna oynatmadı.

(Ersin Düzen/Vatan)

F.BAHÇE, rövanşta sürprize izin vermeyecektir. Sturm Graz, bizim ligde olsa, düşmemeye oynar. Bu yüzden umut verici oyunu abartmamak gerekir. F.Bahçe'nin kadro ve oyun olarak geliştireceği çok fazla işi var....

(Ersin Düzen/Vatan)

(beinsports)

Senin için hazırladığımız haberler