Yusuf Yazıcı, EURO 2024 ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu

Arif Can Yıldız
18.06.2024 - 16:49 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 17:03

Türk Milli Takımımızın ve Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille’in formasını giyen başarılı orta saha futbolcusu Yusuf Yazıcı EURO 2024 ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Yusuf Yazıcı, EURO 2024 ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu

AJANSSPOR DIŞ HABER

Bu akşam EURO 2024 serüveni başlayacak olan Ay-Yıldız’lı takımımızın formasını giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı, EURO 2024 ve Milan’ın yeni teknik direktörü olan eski hocası Paulo Fonseca hakkında açıklamalarda bulundu. Fransız basınından BeFootball çalışanı Hicham Bennis’e konuşan 27 yaşındaki futbolcu geleceği hakkında da bilgiler verdi.

“EURO 2020 en büyük hayal kırıklılıklarımdan biri”

Koronavirüs sebebiyle 2021 yılında oynanan EURO 2020’de istediği başarıyı elde edemediklerini söyleyen Yazıcı: ““Futbol kariyerimdeki en büyük hayal kırıklıklarından birinin Euro 2020 olduğunu söyleyebilirim. Milli takım, her oyuncu için özel bir yere sahiptir, bu benim için de geçerli. Euro 2024, milli takımlar düzeyinde ikinci büyük turnuvam olacak.

Beklentilerin farkındaydık

EURO 2020'de beklentilerin farkındaydık, başarılı olmak da isterdik ama bazen işler yolunda gitmiyor. Elemelerde, yetenekli bireysel oyunculardan oluşan bir takım olarak çok iyiydik. Buna iyi performansları da ekleyince, halkımızın beklentileri doğal olarak arttı. Biz Türkiye’yiz ve beklentiler her zaman yüksektir.

EURO 2020'nin kötü anılarını silmek istiyoruz

EURO2024’te, EURO 202’nin kötü anılarını silmek ve Türk futbol tarihine geçecek bir başarı elde etmek istiyoruz. Bunu başaracak kapasitemiz var” ifadelerini kullandı. 

“Fonseca bana birçok olumlu şey kazandırdı”

Milan’ın yeni hocası olan eski teknik direktörü hakkında da açıklamalarda bulunan başarılı orta saha futbolcusu: “Paulo Fonseca bana birçok olumlu şey kazandırdı. Öncelikle, bir insan olarak bana çok güvendi ve rahat etmemi sağladı. Futbolda size güvenildiğini hissetmek performansınızı arttıran bir unsurdur. Taktiksel olarak da ondan çok şey öğrendim. Fonseca, oyunun her anı ve her yönü için çok başarılı çözümler bulan bir antrenör. 

Fonseca, savunmayı yapmayı sevmemi sağladı

Nerede pres yapmanız gerektiğini, nerede rakibe saldırmanız gerektiğini ayrıntılı bir şekilde açıklar ve genellikle bu talimatların sonuçlarını saha içinde görürsünüz. Fonseca oyunun savunma yönünü de sevmemi sağlayan bir antrenör oldu. Ofansif bir oyuncu olarak, kariyerim boyunca önde olmayı ve topla o bölgede buluşmayı seven biri oldum ancak Fonseca, koşmayı ve savunma yapmayı sevmemi de sağladı. Bu anlamda, oyunumun çeşitliliği konusunda da bana çok şey öğrettiğini söyleyebilirim. Kariyerimde her zaman çok özel bir yeri olacak.”

“Lille benim için her zaman çok özel bir kulüp olarak kalacak.”

Lille ile olan sözleşmesi 30 Haziran’da biten ve geleceği hakkında açıkalamalarda bulununan Yusuf Yazıcı: “Herkesin bildiği gibi sözleşmem 30 Haziran’da sona eriyor. Şu anda hiçbir şey kesin değil. Söyleyebileceğim tek şey, nereye gidersem gideyim, Lille'in benim için her zaman çok özel bir kulüp olarak kalacağıdır. Bazı kulüpler menajerlerim aracılığıyla ilgi gösterdi. Ancak belirli bir kulübü veya teklifi dile getirmek doğru olmaz. Hiçbir kulübe kapıyı kapatmıyorum. Şu anda tüm konsantrasyonum Euro 2024'te. Turnuvadan sonra geleceğimi düşünmek için bolca vaktim olacak” kelimelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler