Yekta Kurtuluş: Futbolu Antalyaspor'da bırakmak istiyorum

15.12.2017 - 14:30 | Son Güncellenme: 15.12.2017 - 14:30

Yekta Kurtuluş: Futbolu Antalyaspor'da bırakmak istiyorum

Antalyaspor forması giyen Yekta  Kurtuluş, futbolculuğa başladığı dönemden Galatasaray kariyeri, Milli Takım hakkında açıklamalarda bulunurken aynı zamanda Antalyaspor'da son dönemde yaşananları ve futbolu bıraktıktan sonra yapacaklarını açıkladı.

BeinSports'a konuşan Yekta Kurtuluş'un açıklamaları şu şekilde 

Kulüp olarak 7 yaşında başladım ama ayağa kalktığımdan beri futbol ile içli dışlıydım. İzmirspor'da başladım futbola 7 yaşında. Uzun süre İzmirspor'da oynadım sonra zaten Kasımpaşa'ya geldim.

'Çocukluk hedefim Galatasaray'da oynamaktı'

"Benim çocukluk hedefim Galatasaray'da oynamaktı. Belki hedefi daha yüksek tutsam olurmuş. Bu hedefi gerçekleştirdim ama Galatasaray'da daha büyük hedeflerim vardı onu fazla forma şansı bulamadığım için gerçekleştiremedim"

'Fatih hocanın etkisi bende fazla'

"Fatih Terim, Mancini, Hamza Hamzaoğlu...Üçü de farklı karakterler. Birbirinden farklı oyun sistemleri var. Sadece Mancini döneminde şampiyon olamadık ama kupayı aldık ve Juventus'u eledik."

"Fatih hocanın etkisi bende çok oldu. Ben hücuma yönelik bir oyunum vardı Fatih hocanın ardından biraz daha savunmanın önüne geldim ve hala öyle oynuyorum"

'Yabancı sınırı ile ilgili sorunumuz yok, sadece...'

"Yabancı sınırı konusunda konuşunca yanlış anlaşılıyor. Biz yabancı sınırına karşı değiliz, kötü yabancıya karşıyız. Yerli oyuncu iyi değilse yada çalışmıyorsa tabii oynamayacak ama seviye olarak aynı ise ben Türk oyuncunun oynamasını isterim. Sayı olarak hiçbir problem yok. İyi yabancıların zaten neler kattığı ortada"

'Milli Takım için biraz daha milliyetçi bir yapı ile bakıyorum'

"Şampiyonaya katılamadığı her dönem Milli Takım için başarısız. İyi bir planlama ile iyi bir organizasyonla sonraki turnuvaya katılmaya çalışacağız. Milli Takım için biraz daha milliyetçi bir yapı ile bakıyorum. Lucescu'da eleştiriliyor günümüzde. Milli marş çaldığında onun anlamını bilen biri olursa daha iyi olur"

'Antalyaspor tabii ki sahipsiz kalmaz'

"Morais'in ilk senesinde iç sahada iyiydik. Yeni sezona Morais ile başladık ve kötü başladık sonra Rıza hoca geldi ve şaha kalktık. Rekorlar kırdık. Bu sezon başında Rıza hoca ile başladık ama kötü gittik. Daha sonra Leo geldi ve şimdi de Bahia var. Burası Antalyaspor tabii ki sahipsiz kalmaz."

"Yabancı oyuncu kadar onların tercümanları var. Rıza hocanın söylediklerini çeviriyorlardı. Aynı duyguyu katabiliyor mu bilemiyorum ama anladıklarını düşünüyorum. Rıza hoca şimdi yine iyi gidiyor. Şu an hoca kalsaydı nasıl olurdu bilemiyorum. Mutlaka bu takım yeniden yükselecektir."

'Sevilla'da oynamak isterdim'

"Premier Lig tabii mücadelenin en yüksek olduğu lig ama ben biraz daha sakin ve oynamaya yönelik düşündüğümden İspanya'da oynamak isterdim. Hayal ettiğim zamanlarda Sevilla'da oynamak isterdim."

'Futbolu Antalyaspor'da bırakmak isterim'

"Futbolu Antalyaspor'da bırakmak isterim. Mümkün olduğu kadar futbola burada devam etmek isterim"

"Futbolu bıraktıktan sonra ilk planım uzun süre tatil yapmak. Hiçbir zaman randımanlı bir yaz tatilim olmadı. Futbolun içinde olur muyum? bilemiyorum. Belki öğretim üyesi olabilirim. Daha çok teknik direktör yetiştirmek istiyorum. Kulübenin önündeki duruşu ile Zidane rol-model alınabilir."

'Burak Yılmaz gol kralı adayı'

"Gomis şu an ligde en iyi giden oyuncu. Burak Yılmaz döndü ve benimde gol kralı adayım. Yabancılar Türkiye ligini basit görüyorlardı. Şu dönemde iyi oyuncular yetiştirip gönderiyoruz. Diğer liglerde Türk oyuncu görmek bizi mutlu ediyor. Biz çok sert bir ligiz aslında. Gelen oyuncu biraz küçümsüyor ama gördükten sonra ciddiye almaya başlayınca performansı artıyor"

'İlk ihtiyacımız olan taraftar desteği'

"Geçen seneye göre kalite olarak yüksek bir kaliteye sahibiz. Geçen sezon mücadele vardı bu sezon bunu gerçekleştiremedik sanırım. Bir iki galibiyet üst üste alsak zaten toparlanacaktır. "

"Önemli olan takım kötü giderken desteklemek. Çok iyi oyuncularımız var. İlk başta ihtiyacımız olan taraftar desteği"

Senin için hazırladığımız haberler