Yelkenci Ecem Güzel'den Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ziyaret

Akın Ungan
05.07.2022 - 18:29 | Son Güncellenme: 05.07.2022 - 18:34

Akdeniz Oyunlar'ında 3. olarak, bronz madalya kazanan yelkenci Burcu Güzel, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i ziyaret etti. İşte detaylar...

Yelkenci Ecem Güzel'den Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ziyaret

Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda Yelken Kategorisi Laser Sınıfı'nda 24 sporcu içinde üçüncü olarak bronz madalya kazanan başarılı sporcu Ecem Güzel, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile bir araya geldi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda gerçekleşen ziyarette Galatasaray Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Bora İsmail Bahçetepe ve Yelken Şube Menajeri İsmail Uzunlar da yer aldı. Başkan Dursun Özbek, bronz madalya kazanma başarısı gösteren sporcuyu tebrik etti.

Yelkencioğlu: "Kulübümüzün yelken branşında kazandığı ilk Olimpiyat madalyası"

Ecem ile gurur duyduklarını belirten Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, şu ifadeleri kullandı: “Ecem’le tabii ki gurur duyuyoruz. Kulübümüzün yelken branşında kazandığı ilk Olimpiyat madalyası. Türkiye tarihinde de üçüncü madalya. Bu büyük bir başarı. Ecem’in daha iyi dereceler alacağından da eminiz. Yelken şubesi olarak da daha iyi imkanlar sağlamaya çalışıyoruz. Daha iyi imkanları olacak, daha iyi çalışacaklar. Daha büyük başarılara imza atacaklar. Bizim tarafımızdan elimizden geleni yapacağız. Onlarla gurur duyuyoruz. Ecem’e ve şube menajerimiz İsmail beye çok teşekkür ediyoruz bize bu gururu yaşattılar. İnşallah daha çok sporcumuz bu başarılara erişecekler.”

Güzel: "Madalyayı da kaybedebilirdim, birinci de olabilirdim"

Ülkemize bronz madalya kazandıran başarılı yelkenci Ecem Güzel ise yarışları ve duygularını Galatasaray Televizyonu ile paylaştı. Ecem Güzel, “Yarışımız uzun solukluydu. Klasik bir yelken yarışı aslında her şey açıktı. Seviye de baya yüksekti diyebilirim. İyi sporcular vardı ve son yarışa kadar puan farkları çok azdı. Madalyayı da kaybedebilirdim, birinci de olabilirdim o kadar yakındı puan farkları. Son günkü derecemle üçüncülüğü korudum ve bronz madalyayı aldım." dedi.

Sözlerine devam eden Güzel, "Bütün hafta çok zorlu geçti. O zorlu haftadan sonra bronz madalya almak beni gerçekten çok mutlu etti. Önümüzde Avrupa ve dünya şampiyonaları var. Sezonumuz aslında daha yeni başladı. Sezonun öncesi ve sezonun başı için bize de çok büyük motivasyon oldu. Paris Olimpiyatları için seneye seçmeler başlıyor. 1 sene uzun bir zaman ama çok kısa geçeceğine eminim. Bu 1 sene içinde ne kadar yarış, kamp, tecrübe kazanabilirsek bizim için o kadar iyi.” şeklinde konuştu.

Uzunlar: "Galatasaray yelken tarihinde ilk Olimpik sınıftaki madalyamız"

Ecem’in birçok anlamda ilkleri başaran bir sporcu olduğunu ifade eden Yelken Şube Menajeri İsmail Uzunlar, “Yelken şubemiz tesisler ve sporcu açısından çok gelişen bir şube. Ecem’in başarısı da bu emeklerin sonucunda bizi çok mutlu etti. Ecem’in kazandığı bu ödül Galatasaray yelken tarihinde ilk Olimpik sınıftaki madalyamız. Ecem, yelkende kadınlarda da ilk sporcumuzdu. Birçok ilki başardı. Bunun devamında da hayalimiz Olimpiyata kadar Avrupa ve dünya şampiyonalarında da ödül kazanmak. Türkiye yelken tarihinin herhangi bir Olimpik branşta madalyası yok biz bunu başarmak istiyoruz. Başaracağımıza inanıyorum, Ecem’e de çok güveniyorum. Arkadan gelen jenerasyona da çok iyi bir örnek oldu. Altyapıdan gelen kızlarımıza, genç sporcularımıza bunu başarabileceğimizi gösterdik.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler