Yeni akım! Maaşlarında indirime gidiyorlar...

19.03.2020 - 13:02 | Son Güncellenme: 19.03.2020 - 13:06

Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin askıya alındığı Almanya'da futbol dünyası maaşlarında indirime gitmeye hazırlanıyor.

Yeni akım! Maaşlarında indirime gidiyorlar...

Kicker'in haberine göre, Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke, kulüpten aldığı maaşta indirime gidecek. Başarılı yönetici, Maçlar yeniden başlayana kadar 1,9 Milyonluk maaşının üçte birini kulübe bırakmayı düşündüğü iddia edilen 60 yaşındaki Watzke, konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Diğer yandan Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ile Milli Takımlar ve DFB Akademisi Direktörü Oliver Bierhoff da maaşlarında indirime gideceklerini açıkladılar.

Koronavirüs salgınının yayılması ile futbola ara vermek zorunda kalan kulüplerin çok zor durumda olduğu Almanya'da hem oyuncu hem de yöneticilerin maaş indirimine gidecekleri her geçen gün daha fazla konuşulurken, DFL CEO'su Christian Seifert bu durumun adeta bir zorunluluk haline geldiğini ve bu konuşmaların normal olduğunu ifade etti.

Öte yandan Gladbach'ta da futbolcular ve teknik ekip maaşlarında indirime gitmeye karar verdi. Sportif direktör Max Eberl konuyla ilgili, "Onlarla gurur duyuyorum. Borussia'ya bir şeyler vermek istiyorlar" dedi.

Kulüpte çalışan diğer personelin maaşlarının ödenebilmesi için bu kararı alan oyuncular kulübe aylık 1 Milyon Euro kazandırmış olacaklar.

Birkaç gün önce de Almanya Milli Takımı oyuncuları Koronavirüs hastalarına yardım amacıyla 2,5 Milyon Euro bağışta bulunmuşlardı.
Senin için hazırladığımız haberler