Yeni bir lig için düğmeye bastı! 20'şer takımlı...

06.12.2019 - 11:58 | Son Güncellenme: 06.12.2019 - 12:02

Yeni bir lig için düğmeye bastı! 20'şer takımlı...

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Şampiyonlar Ligi ve yerel ligleri devre dışı bırakacak yeni bir turnuvanın organize edilmesi için görüşmelere başladı. 

2024 sonrası Şampiyonlar Ligi'nin yeni formatı için görüşmeler süredursun Florentino Perez, global ölçekte oynanacak bir turnuva için kolları sıvadı.

Financial Times'ın haberine göre Perez, bu konu için CVC Capital Partners'la iletişime geçti. Bu grup aynı zamanda FIFA ile 2021'den itibaren 24 takımın mücadele edeceği Kulüpler Dünya Kupası'nın yayın hakları için de görüşmelerini sürdürüyor. 

Perez'in amacı ise dünyanın en iyi kulüplerini tek bir lig çatısı altında toplamak. Görüşmelere hakim bir tanığa göre 20'şer takımlı iki lig düşünülüyor. Bu takımlardan 8'i Dünya Futbol Kulüpleri Birliği'nin üyeleri olacak.

Yeni kurulan ve başkanlığını Florentino Perez'in yaptığı bu organizasyonda Real Madrid (İspanya), Milan (İtalya), Auckland City (Yeni Zelanda), Boca Juniors ve River Plate (Arjantin), Club America (Meksika), Guangzhou Evergrande (Çin) ve Mazembe (Demokratik Kongo Cumhuriyeti) kulüpleri yer alıyor. 

82.5 milyar dolarlık malvarlığıyla dikkat çeken CVC Capital Partners, daha önce Formula 1 ve MotoGP'ye yatırım yapmış, en son da İngiltere'nin en üst düzey Rugby Ligi'nin hisselerini %27'sini satın almıştı. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler