Yeni Çağlar Söyüncü mü geliyor? Büyükler peşinde!

12.05.2020 - 16:37 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 16:46

Yeni Çağlar Söyüncü mü geliyor? Büyükler peşinde!

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan büyük kulüplerin peşinde olduğu Cenk Özkaçar'ın menajeri Mustafa Doğru'nun açıklamaları şu şekilde:

"İşçilerin ne kadar riski varsa futbol oynayanların da riski o kadardır. Sağlık protokollerine dikkat edersek bu ligleri tamamlayabiliriz. Türkiye bu krizi diğer ülkelerden daha iyi yönetti. Umarım daha iyi yerlere geliriz. Yaşamak için üretmemiz gerekiyor."

4 büyükler onu takip ediyor!

Mustafa Doğru, oyuncusu Cenk Özkaçar'ı Radyospor'a anlattı:

"Cenk sol ayaklı bir stoperimiz. 19 yaşında ve geçtiğimiz sezon 25 maç oynadı. Bu yılda 9-10 maç oynadı. Boyuna rağmen çok çabuk bir oyuncu. Bu fiziki özelliklerine rağmen çok hızlı. Geriden top çıkarma özelliğine sahip. Oyun görüşü çok yüksek. Solak bir oyuncu ancak Trabzonspor maçlarında sağ stoper oynadı ve çok başarılı performanslar gösterdi. Solak bir oyuncunun sağ stoper oynaması çok zordur. 4 büyükler onu çok yakından takip ediyor. Scoutlar onu izliyor. Burada kontratı devam ediyor ve kararı Altay verecek. Şu aşamada onunla ilgilendiklerini net bir şekilde biliyoruz. Cenk'in şu anki hedefi takımının Süper Lig'e çıkmasına yardımcı olmak. Sezon bittikten sonra Altay'la oturup konuşacağız ancak şu aşamada kontratı devam ediyor."

İtalya, Fransa ve Belçika'dan talipler var!

Menajer Mustafa Doğru, Cenk için Avrupa ihtimali olduğunu da söyledi ve ekledi:

"Cenk'i sadece 4 büyükler değil İtalya, Belçika ve Fransa'dan da isteyenler var. Cenk'in orta ve uzun vadedeki hedefi Avrupa'ya gitmek. Cenk yurt dışında Türkiye'yi temsil etmek istiyor. Avrupa'dan bizim genç oyuncularımıza bakış oldukça pozitif. Doğrudan Avrupa mı olur veya önce Süper Lig mi olur bilemiyorum. İçinde bulunduğumuz durum futbolu etkiledi. Günü geldiğinde bu durumu Altay Spor Kulübü'yle konuşacağız. Burada Cenk'in gelişimine devam edebilmesi için süre alması lazım. Bizim beklentimiz bu yönde. Burada karar verici kurum Altay. Bunların hepsini o günkü şartlar geldiğinde değerlendireceğiz. Bizim için sevindirici durum Avrupa'dan ve Türkiye'den ciddi takımların ilgisinin olması. Devre arası hazırlık kampında Galatasaray ve Altay bir hazırlık maçı yapmıştı. Cenk o maçta 45 dakika süre aldı. Fatih Terim'in oradan bir göz aşinalığı olabilir. Cenk'i aynı zamanda Portekiz'in 2 büyük kulübü takip ediyor."

Cenk'in hedefi Premier Lig!

Eski futbolcusu Çağlar Söyüncü için de konuşan Mustafa Doğru şunları söyledi:

"Bizim yapacağımız görüşmelerde 1. önceliğimiz Cenk'in süre alacağı bir yere gitmesi. Umarım Çağlar'dan sonra 2. bir oyuncumuzu daha Premier Lig'e taşırız. Cenk'in hedefi Premier Lig'de oynamak. Premier Lig tabiri caizse futbolun NBA'i. Çağlar kalibresindeki bir oyuncunun transfer olabileceği kulüp 5-6 tanedir. BBC'nin en iyi 11'ine seçilmiş bir oyuncudan bahsediyoruz. Manchester United ve Bayern Münih gibi takımların radarında olması oldukça doğal. Bu sene olmasa bile önümüzdeki sezon kesinlikle transfer yapacaktır."

Senin için hazırladığımız haberler