Yeni kriz mi? Süper Lig'de sponsor var isim değişikliği yok

03.03.2021 - 15:41 | Son Güncellenme: 03.03.2021 - 18:41

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaklaşık 15 gün önce TFF Süper Lig'in isim sponsorluğu konusunda Spor Toto ile anlaşıldığını açıklamıştı. Ancak henüz ligin isminin değişmemesi ise dikkatlerden kaçmadı. Anlaşma gereği kulüpler sezon sonuna kadar 10 milyon TL'lik bir gelir elde edecekti. Peki ligin ismi neden hala değişmedi? Detaylar haberimizde...

Yeni kriz mi? Süper Lig'de sponsor var isim değişikliği yok

CEYHUN KUBURLU- AJANSSPOR

Yaklaşık 15 gün önce Süper Lig’in isim sponsorunun Spor Toto olduğu açıklandı. Ancak henüz ligin isminin değişmemesi dikkat çekti. 2020/21 sezonu sonuna kadar yapılan sponsorluk anlaşmasından kulüp başına minimum 10 milyon TL’lik gelir beklentisi bulunuyordu.

Sezon sonuna kadar Spor Toto Süper Lig

15 Şubat tarihinde yayıncı kuruluş beIN Sports’un haber kanallarından son dakika haberi geçiyordu. Süper Lig ve TFF 1. Lig yayıncısı beIN Sports, yaptığı duyuruda iki ligin de isimlerinin değiştiğini açıkladı.

Kısa metne göre, “Süper Lig sezon sonuna kadar ‘Spor Toto Süper Lig’ ismiyle oynanacak. TFF 1. Lig de ‘Spor Toto 1. Lig’ ismini alacaktı.

Bir değişiklik olmadı

Ancak aradan geçen 15 gün içerisinde ne Süper Lig’in ne de TFF 1. Lig’in isminde bir değişiklik olmaması kafalarda soru işareti yarattı. Konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) da her hangi bir açıklama yapmaması “Sponsorluk anlaşmasının iptal olduğu” şeklinde yorumlandı.

Konuyla ilgili olarak ulaştığımız kaynaklar isim değişiklikleri için bir sürecin olması gerektiği ancak bu sürecin henüz başlamadığına dikkat çekti.

Kulüp başına 10 milyon TL gelir

2016 yılında yapılan yayın ihalesinde ligin isim hakkı ve sosyal medya hesapları gibi birçok hak da yayıncı kurulaşa devredilmişti. O dönem ligin isim sponsoru olan Spor Toto ile yola devam edildi. Ancak daha sonra Spor Toto sponsorluğu bıraktı.

Aradan geçen zaman içerisinde Süper Lig’in isim sponsorluğu için birçok şirketin adı geçti ancak sponsor olmadı. 

Son anlaşma ile kulüplere de destek sağlanacak ve sponsorluktan elde edilecek gelirin kulüp başına 10 milyon lira olması bekleniyordu.

Senin için hazırladığımız haberler