IFAB yeni karar aldı: Gol sevinci de eklenecek

Eren Tuncay
02.03.2023 - 08:51 | Son Güncellenme: 02.03.2023 - 08:53

2022 Dünya Kupası'yla FIFA, maçlardaki kayıp zamana yeni kural getirmiş, her saniye hesap edilerek uzatma dakikaları eklenmişti. Şimdi yeni kural geliyor.

IFAB yeni karar aldı: Gol sevinci de eklenecek

AJANSSPOR - HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'yla beraber maçlardaki kayıp zamanla ilgili yeni kural işlemeye başlamıştı. Artık futbolda kayıp zaman her saniyesine kadar tutuluyor, o zamandan bu zamana çok daha fazla uzatma dakikaları izlemeye başladık.

Yeni kural yolda

Marca'nın haberine göre IFAB, gol sevinçleri ile ilgili de bir düzenleme yapacak. Maçlarda atılan gollerden sonraki sevinçler eğer 1.5 dakikayı aşıyorsa bunlar da uzatma dakikalarına eklenecek.

Uzatmalar uzamaya başlamıştı

Özellikle yeni kuralla beraber Dünya Kupası'nda +10 dakikaları bulan uzatmalar görmeye başlamıştık. Dünya Kupası'ndan liglere döndükten sonra da alışık olunan normal uzatma sürelerinden en az 4-5 dakika daha fazla uzatma oynanmaya devam ediyor.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de 2 hafta şifresiz yayınlanacak!
Habere Git

Kararı Collina açıklamıştı

2022 Dünya Kupası öncesi eski hakem ve FIFA hakemler komitesi başkanı Pierluigi Collina, bu kararı, "Herkese topun oyunda olmadığı her anın süreye eklenmesini söyledik. Daha fazla aktif zaman istiyorsanız bu tür fazladan ek sürelere hazır olmalısınız." şeklinde duyurmuştu.

Kaleciler için de yeni kural

IFAB, kalecilerin gelecek dönemden itibaren penaltı atan futbolcuları sinirlendirmeye çalışmasını ve hareketler yapmasını kısıtlayan düzenlemeler getireceği öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler