Yeni lider Oğuzhan!

14.05.2017 - 09:14 | Son Güncellenme: 14.05.2017 - 09:14

Beşiktaş’ın, Bursa deplasmanındaki oyun liderliğini Oğuzhan Özyakup üstlenecek. Teknik Direktör Şenol Güneş, Talisca’nın yokluğunda bu kez forvet arkasında görev yapacak olan genç kaptandan özellikle Quaresma ile uyum içinde olmasını istedi.

Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında toplam 5 puan kaybeden ve yarın akşam Bursaspor deplasmanında çok kritik bir sınava çıkacak olan Beşiktaş’ta, cezalı Anderson Talisca’nın yokluğunda Oğuzhan Özyakup 10 numara rolünü üstlenecek.
 
Teknik Direktör Şenol Güneş’in zorlu müsabaka öncesi Oğuzhan’la özel bir görüşme yaparak Bursa’da takımın beyni olacağını söylediği ortaya çıktı. Talisca’nın cezası ve derbide sakatlanan Tolgay’ın henüz hazır olmaması nedeniyle forvet arkasında Oğuzhan’a görev vermeyi planlayan Güneş, genç kaptandan özellikle final paslarına odaklanmasını istedi. Oğuzhan’ı forvet arkasına monte etmesine kesin gözüyle bakılan siyah-beyazlı hocanın, orta sahada Atiba’nın yanında ise Necip’e şans vereceği ifade edildi. Güneş böylece orta alanı savunma anlamında güçlendirmiş olacak.
 
Kadro açıklanıyor
Oğuzhan ile Quaresma arasındaki pas trafiğinin bu maçta çok yoğun olmasını isteyen Şenol Güneş, bu konuda da her iki oyuncunun dikkatini çekti. Özellikle Fenerbahçe maçında yaşanan pas anlaşmazlıklarının bu maçta tekrarlanmamasını isteyen siyah-beyazlı teknik adamın, “Bundan sonra bireysel olarak değil takım anlamında futbol oynanmasını istiyorum. Tek gayemiz Beşiktaş’ın şampiyonluğu. Önce skor avantajımızı sağlamalıyız. Ardından da takımı rahatlatacak golleri bulmamız lazım” diye konuştuğu bildirildi.
 
Bu arada Şenol Güneş’in forvet hattında Cenk Tosun ile Vincent Aboubakar arasında henüz bir tercih yapmadığı aktarıldı. 
 
Bursaspor maçının kadrosunu bugün açıklayacak olan deneyimli hoca taktik çalışmanın ardından ilk 11’ini de netleştirecek. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler