Son Dakika | Diyarbekirspor Ligden Çekilmek İçin TFF'ye Başvuracak

Akın Ungan
09.02.2023 - 17:41 | Son Güncellenme: 09.02.2023 - 17:50

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kulüpler arasında yer alan Diyarbekirspor, TFF 2. Lig'den çekilmek için başvuru yapacak. İşte detaylar...

Son Dakika | Diyarbekirspor Ligden Çekilmek İçin TFF'ye Başvuracak

Salim MANAV - AJANSSPOR

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler toplam 10 ilde büyük bir yıkıma sebep oldu. Birçok vatandaş enkaz altında kaldı. Meydana gelen feci afetin ardından Türkiye, birlik olarak yaralarını sarmak ve depremzedelere yardım etmek için harekete geçti. Arama kurtarma çalışmaları hızla devam ederken bölge için başlatılan yardım kampanyalarında futbol takımları da ön saflarda yer aldı.

Yeni Malatya ve Hatay'dan sonra Diyarbekirspor da TFF'ye gidiyor

Depremin vurduğu kulüplerden Hatayspor ve Yeni Malatyaspor, mücadele ettikleri liglerden çekilmek için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile temasa geçme kararı almıştı. Bu kulüplerin arasına Diyarbekirspor da katıldı. Diyarbekirspor, TFF 2. Lig'den çekilmek için TFF'ye başvuruda bulunacak.

Kastamonuspor'u örnek gösterecekler

Hatırlanacağı üzere geçen yıl Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi tüm şehri büyük ölçüde olumsuz etkilemişti. Kastamonuspor Kulübü de sel felaketinin yarattığı etkiler nedeniyle 2021-2022 sezonda lig ve kupadan çekildi. Kulüp, 2022-2023 sezonundaysa aynı ligden yarışmaya devam etti.

İlgini Çekebilir
Malatyaspor ve Hatayspor ligden çekiliyor
Habere Git

Diyarbekirspor'un ligdeki durumu

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Diyarbekirspor, 23. hafta sonunda 2 galibiyet elde etti. 9 beraberlik ve 12 mağlubiyet alan takım, topladığı 15 puan ile ligin 19. sırasında yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler