Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek Net Konuştu! “Bugüne kadar sesimi çıkartmadım"

Akın Ungan
04.02.2022 - 01:15 | Son Güncellenme: 04.02.2022 - 01:26

Yeni Malatyaspor'un Başkanı Adil Gevrek ve teknik direktör Marius Sumudica basın toplantısında açıklama yaptı. Gevrek, siyasetçiler hakkında sert konuştu.

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek Net Konuştu! “Bugüne kadar sesimi çıkartmadım"

Süper Lig’de son sırada bulunan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, kulüp başkanı Adil Gevrek, teknik direktör Marius Sumudica, futbolcular Adem Büyük ve Sadık Çiftpınar’ın konuşma yaptığı bir basın toplantısı düzenledi. Çarpıcı açıklamalarda bulunan başkan Adil Gevrek, belediyenin ve milletvekillerinin iyi günde takımın yanında olurken, kötü günde sırtlarını döndüğünü belirtti.

“İyi günde vardınız”

Yeni Malatyaspor başkanı Adil Gevrek futbolcuların yaklaşık 4-5 aydır maaşlarını alamadıklarını söyledi. Hiçbir destek almadan transfer yasağını kendilerinin kaldırdığını belirten Adil Gevrek şunları söyledi:

“Arkadaşlarımızın büyük bir emeği var ve bu emeklerinin karşılığının da verilmesi lazım. Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Belediye başkanımıza gittik, milletvekillerimizi aradık bu açık ve net söylüyorum. İyi günde vardınız, şampiyonluklarda ön sırada yer alıyordunuz. Şimdi biz karışmıyoruz, yokuz. Zor günde bu takımın yanında olacaksınız.”

"Evet haklılar"

“Bugün futbolculara para ödenecekti. Alacağımız bir para vardı fakat gelmedi. Ben futbolcuların yerine kendimi koyuyorum. Haklılar mı, evet haklılar.”

“Ne siyasetçilerimizden ne de iş adamlarımızdan destek alamadık”

“Ben 8 yıldır burdayım ve bu 8 yılda büyük başarılara imza attık. Bu başarılarda önde, fotoğraflarda kimler vardı bakın. Şimdi şimdi çıkacaksanız kusura bakmayın. Milletvekilisiniz ve bu şehri temsil ediyorsunuz, bu şehrin en önemli sivil toplum örgütüne destek çıkmayacaksınız, sadece iyi günde menfaatiniz için geleceksiniz önde fotoğraf çekileceksiniz. Yok arkadaşlar kusura bakmayın. Zor günde ortaya çıkacaksınız. Ne siyasetçilerimizden ne de iş adamlarımızdan destek alamadık.”

“Türkiye’de futbol ekonomik anlamda ciddi sıkıntı içinde. Özellikle Anadolu kulüplerinin gelirleri 500 milyon dolar iken 200 milyon dolara düştü. Dolar kuru aldı başını gitti. Anadolu kulüplerinin bu şekilde kendi ana gelirlerine dönmesi imkânsız.”

“Bugüne kadar sesimi çıkartmadım. Cumhurbaşkanımıza çok büyük saygım var ve bu yüzden çıkıp da bir şey demek istemedim. Ama bu şehirde siyaset yapıyorsanız, bu şehrin takımına sahip çıkmak zorundasınız.”

Sumudica: "Başka bir ülkenin takımı mıyız?"

 Adil Gevrek’in konuşması sonrası açıklama yapan Yeni Malatyaspor teknik direktörü Sumudica:

 

“Yönetim ve yönetim kurulu dışında başka bir destek görmedik. Belediyeden sadece bir kere geldiler ve bir baklava verdiler. Her şey tamam diye düşündüler. Gaziantep, Kayseri, Rize’de çalıştım oralarda takıma nasıl destek olunduğunu biliyorum. Başka bir ülkenin takımı mıyız? Başka bir ligde mi oynuyoruz?”

"Bizim yardıma ihtiyacımız var.”

“Kötü sonuçlar aldığımız zaman başkana ve bana istifa çağrısında bulunuyorsunuz. Bence belediye başkanımıza gidin ve yardım etmelerini söyleyin. Bana ya da başkanımıza bağırmayın, bizim yardıma ihtiyacımız var.”

“Parasız futbol hiçbir şeydir. Paranız yoksa futbol yoktur. Malatya şehri yardım etmezse takımın kümede kalması çok zor. Ondan sonra da bu şehirde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımları bu şehirde göremezsiniz.”

“Bize olan küskünlüğünüzü bir kenara bırakın”

Adem Büyük: Açık ve net söylüyorum. Bazılarının takıma köstek olmaktan başka yaptıkları hiçbir şey yok. Bunu gerçek Malatyaspor taraftarları haricindeki taraftarlara söylüyorum.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Adem Ljajic iki teklifi de reddetti
Habere Git

Sadık Çiftpınar: Takım kaptanlarından biri olarak rica ediyorum. Adil Gevrek, Adem Büyük ve Sadık Çiftpınar’a olan küskünlüğünüzü bir kenara bırakın. Takımımız için şehrimiz için gelin bize destek olun. Hep beraber takımımızı bu konumdan çıkaralım.

İlgini Çekebilir
Marius Sumudica'dan flaş açıklama! 8 oyuncu FIFA'ya şikayet etti
Habere Git

12 maçlık mağlubiyet serisi sürüyor

Süper Lig’de 16 puanla son sırada yer alan Yeni Malatyaspor kümede kalma yarışında 16. Sıradaki Giresunspor’un 10 puan gerisinde. Sezona teknik direktör İrfan Buz ile başlayan Malatya temsilcisi, ligde alınan kötü sonuçlar sonrası teknik direktör değişikliğine gitmiş ve takımın başına Sumudica’yı getirmişti.

2019/20 sezonunda Avrupa’da ülkemizi temsil etmişti. Sergen Yalçın yönetiminde UEFA Avrupa Ligi ön elemelerine katılan sarı-siyahlılar 3. Ön eleme turunda Sırbistan’ın Partizan takımına elenmişti.

Ligde 12 maçtır galibiyet alamayan Yeni Malatyaspor ayrıca attığı 18 golle ligin en az gol bulan takımı durumunda.

Senin için hazırladığımız haberler