Yeni Malatyaspor genel kurulunda kavga çıktı! Adil Gevrek: "Bunlar taraftar değil"

13.10.2024 - 13:54 | Son Güncellenme: 13.10.2024 - 14:01

Son dakika haberleri. Trendyol 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un bugünkü olağanüstü seçimli genel kurulunda kavga çıktı. Kulüp başkanı Adil Gevrek konuşma yaparken salon karıştı.

Yeni Malatyaspor genel kurulunda kavga çıktı! Adil Gevrek: "Bunlar taraftar değil"

AJANSSPOR HABER

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor olağanüstü seçimli genel kurulunda başkan Adil Gevrek konuşma yaparken salon bir anda karıştı. Emniyet ekiplerinin araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi. İşte detaylar...

Taşkınlık yapanlar salondan çıkarıldı

Malatya Söz sitesinde yer alan habere göre; taşkınlık yapanların salondan çıkarılmasının ardından genel kurula devam edildi.

"Bunlar taraftar değil"

Salonun sakinleşmesinin ardından konuşan başkan Adil Gevrek, "Her daim nefisleriyle gelip böyle yapıyorlar. Lan demek doğru değil ama karşıdakileri de bilin. Zerre kadar kulübün menfaatlerini düşünmediler. Bunlar taraftar değil kulüp başkanları ile pazarlık yapıyorlar. Bunlar belediyeden maaş alıyorlar. 8 yıl bunlarla savaştım. Çıkıp tahrik edip, laf söylüyorlar. Lan demek suç ise gereğini yapsınlar" dedi.

Borç 744 milyon TL

Söz alan YMS eski yöneticilerinden Hulusi Porgalı, Gevrek'i eleştirdi ve çok büyük bir başarısızlık olduğunu söyledi. Porgalı, kulübü Adil Gevrek'e borçsuz devrettiklerini ancak bugün 744 milyon TL borcun olduğunu ifade etti.

Başkan adayı Ahmet Özköse: "Herkes tek başına hareket etti"

Kulüp başkan adayı Ahmet Özköse ise "Bir yıllık süreçte 5-6 ay Adil Başkanı destekledik, hep yanında olduk. Toplantılarda Adil başkanın yanında durdum. Ben sustum, hiç sesimi çıkarmadım. Biz yönetemedik. Futbolcu kiraya verilmiş kimsenin haberi yok. Ogün'ü sattın, kaça sattın kimsenin haberi yok. Şeffaf ve objektif olduğunu söyledin ama yapılanlardan haberimiz yok. Herkes tek başına hareket etti" diye konuştu.

"Bu kulüp bizden önce otellerde rehin kalıyordu"

Eleştirilere cevap vermek için söz alan Adil Gevrek, "Tesis yapımına 39 milyon gitti, faturayı tek tek çıkarırım. 3 saha ve tesisi yaptık. Takımı aldığımda toprak sahada antrenman yapıyorduk. Bu kulüp bizden önce otellerde rehin kalıyordu. Ogün'ün satışıyla ilgili; yönetimin haberi yok denilirse yalan söylemiş olursunuz.

"Yönetimden istifa etmemiş ve arkada iş yapıyordun"

Yönetimin bu satışlardan haberi olur. Senin (Ahmet Özköse) haberin yoktu çünkü yönetimden istifa etmemiş ve arkada iş yapıyordun. Malatyalı olmayan delegeler var. Bu kulübe para verdiler. Bizim yaptıklarımız ortada" ifadelerini kullandı.

3 taraftar gözaltına alındı

İhlas Haber Ajansı'nda (İHA) yer alan bilgilere göre ise; genel kurul sonrası seçimlere geçilmek üzere verilen ara sırasında ise dışarıda gerginlik yaşandı. Başkan Gevrek'in yakınlarına saldırılması ile yeniden alevlenen kavgaya bahçede bulunan taraftarlar da müdahil olmak istedi. Polis ekiplerinin müdahale ettiği gerginlik sırasında 3 taraftar gözaltına alındı.

Polis yoğun güvenlik ölenleri alırken verilen aranın ardından seçimlere geçildi.

"Yolsuzluk varsa kulübün borcunu tek başıma öderim"

Seçim öncesi tüzük değişikliğinin onaylandığı genel kurulda söz alan mevcut başkan Adil Gevrek, 9 yıl kulüp başkanlığı yaptığını ifade ederek 2014'te göreve geldiklerini ve Süper Lig'e kadar çıktıklarını söyledi. Gevrek, "Bu işte vefa yok. Protesto edildim, kurşun, taş ve yumurta atıldı. Hatalarımız da var. Niyetimizi kimse tartışamaz. Yalanlar, iftiralar attılar, bizi hırsız ilan ettiler. Türkiye'de olmayan bir şey oldu, valilik izni baskısıyla Adil Gevrek dönemi inceletildi. İyi ki de incelediler. Yolsuzluk varsa kulübün borcunu tek başıma öderim. Bunu ispatlasınlar. Yanımızda yol yürüdünüz ama kimi sustu, kimi de onayladı. Usulsüzlük var. İnkar etmiyorum. O da kulübün menfaatleri için, suç olduğunu biliyorum. Türkiye'de bütün spor kulüplerinde usulsüzlük var" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler