Top toplayıcı çocukları neden riske atıyorsunuz?

10.05.2020 - 16:02 | Son Güncellenme: 10.05.2020 - 16:02

Top toplayıcı çocukları neden riske atıyorsunuz?

Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen Süper Lig'in 12 Haziran'da başlaması planlanıyor. Bu doğrultuda "Futbola Dönüş Öneri Protokolü"nün ilk kısmını açıklayan TFF, bugün kalan bölümü de yayımladı. Karşılaşma öncesinde ve sonrasında koronavirüs riskini en aza indirgemek isteyen TFF'nin yayımladığı protokolde top toplayıcı çocukarla ilgili alınması gereken önlemler ve tedbirler de yer aldı.

HASAN BEGDİLİ - AJANSSPOR

Maske ve eldivenli olacaklar

Genel maç operasyonu bölümünde yer alan stadyum içi tedbirler doğrultusunda top toplayıcı çocuklar için alınması gereken tedbir ve önlemler şu şekilde belirtildi:

1. Top toplayıcı çocuklar için ayrı bir alan belirlenmelidir. Çocuklar, en az 2 metre mesafesine uymalıdır.
2. Top toplayıcı çocuklar maç öncesi ve sırasında ve sonrasında eldiven ve maskeli olmalıdır.

Top toplayıcı çocuklara gerek var mı?

Koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasıyla birlikte normalleşme yönünde adımlar atılmaya başlanırken, resmi makamlar bireysel önlemlerin gevşetilmemesi yönünde uyarılarda bulunmaya devam ediyor ve risklerin en aza indirilmesi gerektiğini vurguluyor.

Koronavirüs salgınında yeni döneme girerken gerek resmi makamların gerekse de spor yöneticilerinin kullandığı bir ifade var: Yeni normal. Eski alışkanlıklarımızı bir süre futbol sahasının içinde ve dışında göremeyeceğiz.

Bu yeni normalde, hele ki karşılaşmaların bile oynanmasının tartışıldığı bu ortamda top toplayıcı çocukların stadyumlarda görevlendirilmesi şart mı? Örneğin saha kenarına belli aralıklarla futbol topu konularak bu durum çözülemez mi? Her ne kadar eldiven ve maske taksalar dahi sürekli topla temas etmeleri top toplayıcı çocuklar için bir risk oluşturmaz mı? Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu konuda başka bir çözüm önerisi getirmesi gerekmez mi?

Bu uygulanabilir mi?

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından öneri niteliğinde sunulan futbola dönüş protokolü yayımlandığı günden itibaren tartışmaların odağında. Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay protokolün açıklanan ilk kısmının uygulanamaz olduğunu ifade etmişti. Bugün itibariyle geri kalan kısımları da yayımlanan protokol bazı tartışmalara açık.

Yeni normalde, stadyumlarda karşılaşma önü ve sonrası alışık olduğumuz birçok şeyi göremeyeceğiz. Örneğin futbolcular maç öncesi tokalaşmayacak ve takım pozu verilmeyecek. 12 Haziran itibariyle saha içinde alışık olmadığımız birçok şeye tanık olabiliriz ancak yeni normalde çocukları, top toplayıcı olarak saha kenarında görevlendirmek tartışmaya açık.

Öte yandan 12 Haziran'a kadar ne olacağı bilinmez ama 20 yaş altının şu an itibariyle sokağa çıkması dahi yasak.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler