Mergim Berisha ve Max Meyer, yeni takımlarında uçtular

Eren Tuncay
23.01.2023 - 12:55 | Son Güncellenme: 23.01.2023 - 13:02

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezondan sonra takımdan yollanan Mergim Berisha ve Max Meyer yeni takımlarında gösterdikleri performanslarla göz doldurdular.

Mergim Berisha ve Max Meyer, yeni takımlarında uçtular

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, 2021'in Eylül ayında Mergim Berisha ve Max Meyer'i aynı anda kadrosuna katmıştı. Max Meyer'in potansiyeli ve Berisha'nın Alman Ümit Milli Takımı ve Salzburg'daki performansı, genç yaşıyla birlikte sarı-lacivertlileri heyecanlandırmıştı.

Ancak geçtiğimiz sezon önce Vitor Perreira yönetiminde, sonrasında da İsmail Kartal yönetiminde Mergim Berisha'dan istenen katkı alınamadı. Max Meyer ise sadece yarım sezon forma giyebildi.

12 maçta oynadı

Max Meyer, Fenerbahçe'de 12 maçta forma giyerken, devre arasında Midtjylland'e kiralandı. Sarı-lacivertli formayla 1 gol atabilen Meyer, Midtjylland'de 2 asist yaptı. Sezon sonunda ise Fenerbahçe, oyuncuyu serbest bıraktı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe sol bek transferi için dakika sayıyor!
Habere Git

Luzern'de uçmaya başladı

Meyer ise İsviçre'nin Luzern takımına gitti ve orada kendini buldu. Luzern ile toplam 13 maça çıkan Meyer bu 13 maçta 7 gol atarken, ilk 11'in vazgeçilmez oyuncularından biri haline geldi.

Berisha, Bundesliga'da parladı

Mergim Berisha ise Fenerbahçe formasıyla toplam 32 kere maça çıktı. Bu 32 maçta 8 gol ve 3 asistlik bir performans gösterebilmişti. 2022-2023 sezonunun başında ise Augsburg'a kiralanan Alman oyuncu, yeni takımıyla 10 maçta 3 gol ve 4 asistle 7 gol katkısı verdi.

Augsburg opsiyonunu kullanmayı düşünüyor

Augsburg'un 4 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu kullanmayı düşündüğü Mergim Berisha'ya Almanya'dan bir talip daha çıktı. Bundesliga'dan Borussia Mönchengladbach da Berisha ile ilgilenen takımlar arasında yer alıyor.

İlgini Çekebilir
Kavgada söylenmez! Weghorst'u zor günler bekliyor: Avusturya sosisi
Habere Git

Mergim Berisha'dan itiraf

Fenerbahçe'de mutlu olamadığını kaydeden Berisha, "Bundesliga'da oynamak benim her zaman hayalimdi. Augsburg'a gelerek bunu gerçekleştirdim. Bunun için gururlu ve minnettarım. Fenerbahçe'de mutlu değildim. Ama Fenerbahçe'ye giderek kötü bir karar vermedim, bu adımımdan dolayı pişman olmadım. Çünkü orada da iyi deneyimler yaşadım. Yine de benim yapmak istediğim şey gayet açıktı." demişti.

Senin için hazırladığımız haberler