Hürrem Sultan lakaplı Marina Markova, Türk vatandaşı mı oluyor? Açıkladı

İsa Kethüda
23.11.2023 - 22:13 | Son Güncellenme: 23.11.2023 - 23:02

Hürrem Sultan lakaplı Rus smaçör Marina Markova, Melissa Vargas ve Alexia Carutasu'nın ardından Türk vatandaşlığı geçişi ve transfer iddiaları hakkında konuştu.

Hürrem Sultan lakaplı Marina Markova, Türk vatandaşı mı oluyor? Açıkladı

Vodafone Sultanlar Ligi ekiplerinden Muratpaşa Belediyesi SigortaShop forması giyen Hürrem Sultan lakaplı Rus smaçör Marina Markova gündeme dair açıklamalarda bulundu. İsmi VakıfBank ile de anılan Markova; Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop’a transfer süreci, aldığı teklifler, Türk vatandaşlığına geçip Filenin Sultanları’nın kadrosunda yer almak ister mi ve Hürrem Sultan lakabı gibi birçok konu hakkında Voleybol Magazin'e konuştu.

"Türkiye dünyadaki en güçlü liglerden biri"

Bize UAS Üniversite Ligi'nden, Muratpaşa SigortaShop'a geliş hikayeni anlatır mısın?

Gerçekten inanılmaz bir deneyim oldu. İlk olarak kolejdeyken bile profesyonel olarak oynamak istiyorum ve benim için en yüksek seçenekler Rusya (evime yakın olarak), Türkiye ve İtalya'ydı Voleybol gelişimleri ve kulüp tercihleri nedeniyle. Ama Türkiye'ye geldiğim için çok mutluyum. Türkiye dünyadaki en güçlü liglerden biri ve eve yakın oluşu benim için daha kolay olmasını sağlıyor.

"Olayların nasıl gelişeceğini merak ediyorum"

Marina Markova için lig nasıl gidiyor?

Gayet iyi gittiğine inanıyorum. Takımımız maçlar kazanıyor ve bundan dolayı çok mutluyum. Şu ana kadar lig ve sezon çok iyiydi. Ama sezonun geri kalanında olayların nasıl gelişeceğini merak ediyorum ve kazanabildiğimiz kadar maç kazanmayı umuyorum. 

İlgini Çekebilir
Voleybolun 'Hürrem Sultanı'nın yeni takımı belli oldu! Marina Markova...
Habere Git

"Birçok takımın benimle ilgilenmesinden dolayı gururum okşanıyor"

Çeşitli ülkelerden ve Türkiye'den transfer teklifleri alıyorsun. Lig devam ederken bu süreç seni nasıl etkiliyor?

Birçok takımın benimle ilgilenmesinden dolayı gururum okşanıyor. Özellikle profesyonel dünyaya yeni adım atmış biri olarak. Fakat şu an için bu takım ve kendim için yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum."

"İtalya ve Rusya'da oynamayı gerçekten çok isterim"

Eğer bir yere transfer edilmek isteseydin orası neresi olurdu?

Dediğim gibi sezonu güçlü bir şekilde Muratpaşa Belediyesi SigortaShop takımında bitirmeyi hedefliyorum. Gelecekte İtalya ve Rusya'da oynamayı gerçekten çok isterim."

"Bence henüz vatandaşlıklar konuşmak için çok erken"

Türk vatandaşı olup Filenin Sultanları için oynamak ister misin?

Evet,i bunu duymuştum. Bence henüz vatandaşlıklar konuşmak için çok erken. Sadece 4 aydır Türkiye'deyim. Ama çok minnettarım, insanlar Türkiye gibi güçlü bir milli takımda oynayabilecek kapasitede olduğuma inandıkları için. Bunu konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyorum."

İlgini Çekebilir
Süper Kupa, Cumhuriyet'in 100. yılında Suudi Arabistan'da oynanacak!
Habere Git

"Örnek aldığım birçok oyuncu var bana ilham veren"

Türkiye Ligi'nde rakip olarak gördüğün bir isim var mı?

İlk yarıyı henüz bitirmedik, bu yüzden birçok takıma ve birçok harika oyuncuya karşı henüz oynamadım. Dolayısıyla pek fazla rakip olabilecek veya kimin rakibim olduğu hakkında düşünmedim. Ama tabii ki örnek aldığım birçok oyuncu var bana ilham veren. Ve bu beraber çalışmak istediğim de birçok oyuncu var. 

"Türk tatlıları olarak da çok büyük bir baklava hayranıyım"

Yemek yemeyi seviyor musun?

Yemek yemek mi? Evet. İnanmayabilirsiniz ama gerçekten yemek yemeyi çok seviyorum. Tatlıya düşkünlüğüm var bu yüzden tatlı yemeyi çok seviyorum. Her zaman yeni yiyecekler denemeye çalışıyorum. Türk tatlıları olarak da çok büyük bir baklava hayranıyım. Ama aynı zamanda bunun içerisinde büyüdüm, o yüzden çok yeni tanıştığım söylenemez. 

"Antalya çok güzel ve sıcak bir şehir"

Kulübün Muratpaşa Belediyesi SigortaShop hakkında ne düşünüyorsun?

Hiç tecrübem olmadığı halde beni takıma dahil ettikleri için çok minnettarım. Şu ana kadar inanılmaz bir tecrübe oluyor, kızlar ve antrenörlerle birlikte. Umarım bu takım hep Antalya'da kalır, Antalya çok güzel ve sıcak bir şehir. Antalya'da görecek çok şey var ve şu ana kadar çok beğendim.

İlgini Çekebilir
TFF'den Galatasaray ve Fenerbahçe ile iki kulüp başkanına ağır ceza!
Habere Git

"Hürrem Sultan lakabını duymaya sevindim ve gururum okşandı"

Sana takılan Hürrem Sultan lakabı hakkında ne düşünüyorsun?

Öncelikle bence çok komik daha öncehiç kendimle ilgili bir lakabım olmamıştı, ilk defa oluyor. Biraz gario. Özellikle bu kadar erken olması ve ilk profesyonel senemde. Ama benzerliği görebiliyorum şu anki saç rengimden dolayı. Çocukluğumdan beri kızılım ama sonradan bu renk biraz yok oldu. Bu süreçte bir sürü farklı renk denedim. Kolejden ayrıldıktan sonra kökenlerime bağlı kalmayı düşündüm ve tekrar kızıla boyadım. Bu kendi saç rengim değil. Hürrem Sultan lakabını duymaya sevindim ve gururum okşandı. Küçükken ailemle birlikte bu diziyi izlemeyi seviyorduk, Hürrem Sultan gerçekten çok havalı, umarım onun gibi olabilirim. Dediğim gibi bu lakaptan dolayı gururum okşandı.

"Desteğiniz çok kıymetli"

Son olarak fanlarına ne söylemek istersin?

Teşekkürler. Desteğiniz çok kıymetli ve kendimle ilgili tek bir olumsuz şey duymadım. Çok minnettarım ve beni desteklemeye devam etmenizi umuyorum. 

Voleybola Leningradka Saint Petersburg'da başlayan 2001 doğumlu oyuncu kariyerinde; NCAA ekiplerinden Syracuse Üniversitesi ve Florida Üniversitesi'nde forma giydi.

Aleksia Karutasu milli takım formsı giyecek

Bilindiği üzere Marina Markova gösterdiği performansla 'yeni Vargas' olarak nitelendirilmişti. Ayrıca Filenin Sultanları'nın yeni 'Vargas'ı olarak tanımlanan bir başka oyuncusu ise Romanya doğumlu Aleksia Karutasu da, Ocak 2024’ten itibaren milli takımın formasını giyebilecek.

Senin için hazırladığımız haberler