Yeni Yabancı Kuralında Tek Sevinen Galatasaray Değil! Yusuf Demir Ve...

22.06.2023 - 21:01 | Son Güncellenme: 22.06.2023 - 21:07

TFF, yabancı kuralında düzenleme yaptı. Bu durum Galatasaray'da Yusuf Demir'in önünü açtı. Yeni kuralın ardından Cimbom ile birlikte Antalyaspor da sevindi.

Yeni Yabancı Kuralında Tek Sevinen Galatasaray Değil! Yusuf Demir Ve...

AJANSSPOR HABER

Seçimli olağan genel kurul düzenleyen Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'deki takımların yabancı oyuncu bulundurma ve oynatma maddesini güncelledi. Karara göre yeni sezonda, A Milli Takım'da oynama hakkı olmayan ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan 1 futbolcu ile sözleşme imzalanabilecek.

14+1 olacak

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcunun yabancı kontenjanının dışında tutulacağına dikkat çekildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulüpler birinci fıkrada öngörülen A Takım Listesine yazılan Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmayan 14 futbolcuya ilaveten; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan ülkelerinin vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu ve Türkiye A Milli Futbol Takımında oynama uygunluğu bulunmamakla birlikte Türk Vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile de transfer ve tescil dönemleri içerisinde sözleşme imzalayabilir ve tescil ettirerek A Takım Listesine yazabilirler"

İlgini Çekebilir
Yabancı kuralı değişti Yusuf Demir'e vurdu!
Habere Git

Galatasaray ve Antalyaspor sevindi

Bu güncellemenin ardından Galatasaray ile Antalyaspor da mutluluk yaşadı. Geçen sezon yabancı kontenjanında sayılan Galatasaray'da Yusuf Demir, Antalyaspor'da ise Erdal Rakip, artık yabancı statüsünde forma giymeyecek.

6 kez sahaya çıkabildi

Geçen sezon bu konuda en çok konuşulan isim olan Yusuf Demir, Galatasaray formasını sadece 6 kez giyebildi. Milli takım tercihi olarak da Avusturya’yı seçen 20 yaşındaki futbolcu A milli seviyesinde 4 kez ülkesini temsil etti.

Kuzey Makedonya adına oynadı

İsveç Milli Takımı'nın alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra A takım düzeyinde Kuzey Makedonya’yı tercih eden Erdal Rakip ise 2 kez formasını terletti. Kariyerinde Malmö’nün yanı sıra Benfica ve Crystal Palace formalarını giyen Erdal Rakip, devre arasında transfer olduğu Antalyaspor'da 15 maça çıkarken, skor katkısı sağlayamadı.

İlgini Çekebilir
TFF yönetiminde en çok Galatasaraylı var
Habere Git

Senin için hazırladığımız haberler