Yeşil Bursa Rallisi sona erdi

05.08.2018 - 21:35 | Son Güncellenme: 05.08.2018 - 21:35

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. yarışı Yeşil Bursa Rallisi sona erdi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Bursa Otomobil Sporları Kulübünün (BOSSEK) ev sahipliğinde bu yıl 43'üncüsü gerçekleştirilen Yeşil Bursa Rallisi, Nilüfer Belediyesinin katkılarıyla Atış Yapı'nın sponsorluğunda koşuldu.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. yarışı olan 43.Yeşil Bursa Rallisi'ni, Ford Motorsport Turkey adına yarışan Yağız Avcı-Onur Vatansever ekibi kazandı.

BC Vision Motorsport adına yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibinin 7,4 saniye farkla ikinciliği elde ettiği rallide, üçüncülüğün sahibi ise bir diğer Ford Motorsport Turkey ekibi Deniz Fahri-Bahadır Gücenmez oldu.

"Sınıf 3"te FIAT Motorsporları adına Fiat Egea ile yarışan Fatih Kara-Bilge Ayan, "Sınıf 4"te Ford Motorsport Turkey adına Ford Fiesta R2 ile yarışan Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı, "Sınıf N"de ise GP Garage My Team adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Mustafa Çakal-Mehmet Köleoğlu birincilik elde etti.

En genç pilot ve yardımcı pilot ödülünün sahibi ise "TOSFED Yıldızını Arıyor" projesi kazananı olarak TOSFED ve FIAT desteğinde Egea Gençler Kupası'nda yarışan Onat Telkenar-Efe Eryalaz ekibi oldu.

Historic Rally klasmanında Murat 131 ile Levent Gür-Oytun Albayrak birinciliği kazanırken, Bursa'dan Renault Clio Ragnotti ile Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol, Ali Sipahi Ralli Kupası'nda en hızlı ekip unvanını aldı.

Rallide dereceye giren sporcuların ödülleri, organizasyonun sponsorlarından Aloft Bursa Hotel önünde gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Senin için hazırladığımız haberler