Yetenek avı projesi başladı!

16.02.2017 - 07:21 | Son Güncellenme: 16.02.2017 - 07:21

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. ile birlikte, gelecek vadeden sporcuların tespit edilerek Türk futboluna kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin beşinci etabı için kayıtlar alınmaya başlandı.

İSTANBUL'UN FUTBOLCU FABRİKASI

Spor yaparak sağlıklı yetişen bireyler olmanın yanında çocukları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçlayan proje 7 - 15 yaş arası futbolcu adaylarını spor kültürü, fair-play,  rakibe saygı gibi kavramlarla da tanıştırıyor. Bugüne kadar 160 çocuğu Başakşehir Futbol Kulübü başta olmak üzere İstanbul'daki profesyonel ve amatör futbol kulüplerinin altı yapısına kazandıran proje, sporda her şeyin galibiyet-mağlubiyet, derece gibi kavramlardan oluşmadığını aşılıyor.

KAYITLARDA SON TARİH 8 MART

Projenin beşinci etabı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin spor tesislerinde kayıtlar devam ediyor. 10 şubatta başlayan kayıtlar 8 martta sona erecek. 13 martta başlayacak olan proje kapsamında akademisyenler, uzmanlar ve spor camiasının önemli isimlerinin katılımı ile Değerler Eğitimi düzenlenecek. Geleceğin yetenekleri ile birlikte aileleri de doğru beslenme, fiziksel ve mental gelişim gibi konularda düzenlenecek olan bu eğitimlere katılabilecek.

SPOR MALZEMELERİ DE İBB'DEN

Bugüne kadar 14 bin çocuğun yer aldığı projenin beşinci etabına katılacak olan çocukların antrenmanlarda ve müsabakalarda kullanacakları ayakkabı, eşofman, yağmurluk, eldiven ve bere gibi tüm spor malzemeleri de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Antrenman ve  tesisler arası müsabakaların ardından Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin beşinci etabı 20 mayısta yapılacak olan final ve ödül töreni ile tamamlanmış olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler