Yetiş Tosun Paşa! Gözler yarınki testte

Eren Tuncay
05.04.2021 - 13:29 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 16:12

Son dakika haberleri... Devre arasında Everton'dan Beşiktaş'a kiralık olarak gelen Cenk Tosun, Süper Lig'de bir maça çıktıktan sonra sakatlanmıştı. Sakatlığının ardından milli maçlar arasında koronavirüse yakalanan Tosun, Kasımpaşa maçında da forma giyemedi. Siyah-beyazlılar, Cenk Tosun'un olacağı son test sonucunu bekliyor. İşte detaylar...

Yetiş Tosun Paşa! Gözler yarınki testte

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Fenerbahçe derbisinde 1-1 berabere kalarak evinde son anda galibiyetten olan Beşiktaş dün de Kasımpaşa deplasmanında 3 puan bırakarak, son 2 maçta 5 puan kaybetti. Siyah beyazlıların Kasımpaşa karşısında puan kaybetmesindeki en büyük etken çok sayıdaki oyuncunun yokluğuydu. Milli maçlara giden bir çok futbolcu sakat veya koronavirüs olarak geri dönünce teknik direktör Sergen Yalçın, Kasımpaşa karşısında sağ bekte Necip Uysal'ı, Rosier'i de sağ açıkta kullanmak zorunda kaldı. Yalçın, forvet hattında da büyük sıkıntı yaşadı.

Aboubakar'ın yeri dolmadı

Ghezzal ve Vincent Aboubakar milli takımlarından sakat dönerken, Dorukhan Toköz ve Cenk Tosun da koronovirüse yakalanarak geri geldi. Bu 4 oyuncuya bir de Bernard Mensah'ın sakatlığı eklendi. Ancak Ghezzal, Kasımpaşa maçında istese de oynayamazdı zira sarı kart cezalasıydı. Sergen Yalçın, Kasımpaşa karşısında en çok Aboubakar'ı aradı. Kamerunlu yıldızın yokluğunda Cyle Larin santrfor oynadı ancak istenilen performansı ortaya koyamadı. Kanadalı oyuncu bu sezon sol kanatta oynayarak skora daha çok katkı sağladı. Aboubakar'ın yokluğunda Yalçın'ın alternatifi Cenk Tosun'du ancak o da karantina süresi dolmadığı için forma giyemedi.

Necip Uysal örneği var

Beşiktaş, Çarşamba günü ligin ilk devresinde 2-1 yenildiği Aytemiz Alanyaspor'u ağırlayacak. Artık puan kaybına tahammülü olmayan Beşiktaş'ın gözü Cenk Tosun'un yarın yapılacak koronavirüs testinde olacak. Eğer oyuncunun durumu negatife döner ve Sergen Yalçın da tercih ederse, Tosun Alanya kadrosunda yer alabilecek. Yalçın, mecbur kalması halinde Tosun'a en azından oyunun bir bölümünde yer vermeyi hedefliyor. Benzer bir durum ligin ilk devresinde Necip Uysal'da yaşandı. Uysal da koronavirüs testi negatife döner dönmez Fenerbahçe derbisine çıkmış ve 1 de gol atmıştı. Ghezzal'ın da Alanya karşısında yeniden forma giymesi bekleniyor.

Sadece bir lig maçında oynadı

Ara transferde Everton'dan sezon sonuna kadar kiralanan Cenk Tosun, Süper Lig'de sadece 1 maçta 28 dakika süre alabildi. Gençlerbirliği deplasmanında ikinci devre oyuna giren Tosun, 2 golle iyi bir başlangıç yaptı. Ancak, daha sonra sakatlanan Tosun, milli takımla birlikte yeniden sahalara dönecekken bu defa da koronavirüse yakalandı. Tosun, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Konyaspor maçında da 55 dakika oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler