Sivasspor'un Avrupa hayali Kopenhag'ta bitti

26.08.2021 - 20:40 | Son Güncellenme: 26.08.2021 - 21:54

Son dakika haberleri... Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off turunun ikinci ayağında Kopenhag'a yenilerek turnuvaya havlu attı. İşte detaylar...

Sivasspor'un Avrupa hayali Kopenhag'ta bitti

AJANSSPOR - HABER

 

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerindeki temsilcilerimizden Sivasspor, Danimarka ekibi Kopenhag'a deplasmanda da mağlup olarak turnuvaya veda etti. Yiğido, Parken Stadyumu'na 4 stoperinden yoksun biçimde gitmişti. 

Yiğido'nun nefesi yetmedi

UEFA Avrupa Konferans Ligi elemelerinin 2. turunda Petrocub'u, 3. turunda Dinamo Batumi'yi eleyen Sivasspor, Play-Off maçında Kopenhag'a diş geçiremedi. Kopenhag, içerde oynanan ilk maçta Jens Stage ve Kevin Diks'in golleriyle sahadan 2-1 ayrılmıştı. O maçta temsilcimizin tek golünü Leke James atmıştı. Bugün, Parken Stadyumu'nda rövanş maçı oynandı. Sivasspor, yine mağlubiyetten kurtulamadı. 

Çalımbay sakatlıkları işaret etmişti

Kopenhag maçının hemen öncesinde basın mensuplarına konuşan Rıza Çalımbay, takımı hakkında: "Tek hedefimiz galibiyet. Başka bir şey düşünmüyoruz. Bugün en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi, 4 stoperimiz var; hiçbirinden faydalanamıyoruz. Malum sakatlıklardan ötürü. Kaybedecek bir şeyimiz yok ama kazanacak çok fazla şey var. Her şey bizim elimizde. Her şey oyuncuların elinde. Anlattık, gördük…" ifadelerini kullanmıştı. 

Bekler stoper oynadı

Takımın stoperlerinden Aaron Appindangoye, Goutas, Caner Osmanpaşa ve Samba Camara'dan yoksun başlayan Sivasspor, maça beklerle çıktı. Sivas'ın savunma dörtlüsünü Ahmet Oğuz; Koray Altınay, Uğur Çiftçi ve Ziya Erdal oluşturdu. 

Parken'de farklı skor

Ev sahibi ekip Kopenhag'ın ataklarıyla başlayan maç, Sivasspor'un 5-0'lık mağlubiyetiyle sona erdi. Rakip takımda galibiyeti getiren golleri Stage (24'), Daramy (39'), Lerager (57'), Pep Biel (62') ve Hojlund (76') kaydetti. İlk maçta gol atan Jens Stage, ikinci maçta da gol perdesini açan isim oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler