Yıldız futbolcu hapis cezası çarptırıldı! İşte sebebi…

02.03.2021 - 22:01 | Son Güncellenme: 02.03.2021 - 22:13

Dış haberler… Bir zamanlar Serie A'da Inter, Juventus ve Roma gibi üst düzey ekiplerin formasını giyen Luigi Sartor; işlediği suçtan ötürü İtalyan mahkemesi tarafından 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Peki, Sartor neden hapis cezası aldı? İşte detaylar…

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İtalya futbolunun tanıdık simalarından Luigi Sartor, Parma yakınlarındaki bir arazide uyuşturucu madde yetiştirdiği için İtalyan polisi tarafından yakalanmıştı. Sartor'la ilgili son kararını açıklayan mahkeme heyeti, futbolcuyu 1 yıl 2 ay süreyle hapis cezasına çarptırılmasını onadı. Emekli futbolcu, skandallarla dolu kariyerinin üstüne emeklilik yaşamında da yine bir skandalla gündeme geldi. 

Erteleme isteği kabul edilmedi

İtalyan Calcio Mercato’nun haberine göre, Sartor, İtalyan polisi tarafından suç üstü yakalandığı günden beri ev hapsindeydi. İtalyan mahkemesi, 5 aydır ev hapsinde olan emekli futbolcunun 9 aylık cezasını henüz kesinleştirmedi. Uyuşturucuya karşı mücadele platformlarında yer almak isteyen Sartor’un bu isteği kabul edilse de 9 aylık cezası en yüksek mahkemede onanırsa; cezasının geri kalan bölümünü hapiste geçirecek.

İtalya tarihinin en skandal oyuncusu

2002 yılında Roma’ya 9 milyon Euro karşılığında transfer olan Luigi Sartor, İtalya spor basınının bir numaralı gündem maddesiydi. AC Parma ile 4 sezonda sadece 67 maça çıkan Sartor’un nasıl olurda 9 milyon Euro gibi fahiş fiyat karşılığında Roma’ya transfer olduğu tartışılıyordu. O yıl, 7 milyon Euro’ya Roma’ya transfer olan Cafu’yu dahi geride bırakan rekor ücret için “para aklama” söylentileri yayıldı. Ve günün sonunda İtalya mahkemesi, para aklama suçundan ötürü Roma’ya para cezası verdi. Sartor'un adı, 2011-12 İtalya şike davasında da geçiyor.

Senin için hazırladığımız haberler