Yıldız futbolcudan şok itiraf: Maçları beyin sarsıntısıyla oynuyordum!

Cem Ergün
02.04.2024 - 18:36 | Son Güncellenme: 02.04.2024 - 18:59

Fransa A Milli Futbol Takımı'nın ve Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın deneyimli savumacısı Raphael Varane, kariyeri hakkında şok edici itiraflarda bulundu.

Yıldız futbolcudan şok itiraf: Maçları beyin sarsıntısıyla oynuyordum!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Fransa A Milli Futbol Takımı'nın ve Manchester United'ın yıldız ismi Raphael Varane, ülkes Fransa'da L'Equipe'e özek açıklamalarda bulundu. Varane, kariyeri boyunca bazı maçlarda beyin sarsıntısı sorunu yaşadığını ve buna rağmen oynamaya devam ettiğini açıkladı. Fransız savunma oyuncusu, bazı maçlardaki kötü performansını da bu rahatsızlığında bağladı.

"Oynamamamı istediler"

Rahatsızlığı hakkında konuşan Raphael Varane, "Maç sırasında bir dizi kafa vuruşu yaptım ve takip eden günlerde aşırı yorgunluk ve ciddi göz yorgunluğu hissettim. Personelime oynamaya uygun olmadığımı bildirdim ve onlar da oynamamamı şiddetle tavsiye ettiler. Doktora test yaptırdım, sonuçları personele iletildi ve bir sonraki maçta oynamadım." dedi.

"Beyin sarsıntısı olduğunu bilseydim..."

2014 Dünya Kupası'nda Fransa ile Almanya'da karşı oynadığı mücadeleden önce de beyin sarsıntızı rahatsızlığı olduğunu dile getiren Varane, "Biraz yorgun olduğum için Dünya Kupası çeyrek finalini kaçıramazdım. Göz yorgunluğu hissettim. Geriye dönüp baktığımda kendi kendime şunu söylüyorum: Beyin sarsıntısı olduğunu bilseydim, bu maçı oynamamak anlamına gelse bile bunu söyler miydim?" ifadelerini kullandı. 

Manchester City maçını rahatsızlığa bağladı

Raphael Varane, 2020 yılında Manchester City'ye karşı oynadığı maçta yaptığı kritik hatalarla gündeme gelmişti. Bu maçı hatırlatan Varane, hastalığını sebep gösterdi: "Isınmada bunu hissettim. Kendi kendime 'uyan' dedim. Maçıma konsantre olamadım, seyirci gibiydim. Maç benim için kötü geçti ve geriye dönüp baktığımda bunun yaşadığım şokla bağlantılı olduğunu fark ettim."

Raphael Varane'ın performansı

Raphael Varane, bu sezon Manchester United formasıyla 29 maçta forma giydi ve 23'üne ilk 11'de başladı. Varane bu maçlarda 1 gol atarken, 2 de sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler