Yıldız isim Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti!

20.12.2019 - 09:42 | Son Güncellenme: 20.12.2019 - 09:47

Yıldız isim Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti!

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da Ryan Babel şoku yaşanıyor. Hollandalı futbolcunun, alacaklarını alamadığı sebebiyle kulübü FIFA'ya şikayet ettiği gündeme geldi. Babel, Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti mi? İşte gelişmeler ve detaylar...

Ryan Babel, Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etti

Skorer'de yer alan habere göre; Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Ryan Babel şaşırtan bir harekete imza attı. Hollandalı futbolcu alacaklarının zamanında ödenmediğini gerekçe gösterip önce kulübe ihtar gönderdiği, sonra da bir kopyasını FIFA’ya yolladığı ortaya çıktı.

Yaşanan gecikme sorun yarattı

Sezon başında Galatasaray ile 3 senelik sözleşme imzalayan 33 yaşındaki futbolcu, sadece 4 günlük gecikme yüzünden FIFA’ya gitti. FIFA’da belirtilen 3 aylık gecikme durumundaki fesih prosedürü dışında, Babel’in Galatasaray ile yaptığı özel kontrat çerçevesinde böyle bir eylemde bulunduğu öğrenildi.

Yönetim Babel'in tavrından rahatsız oldu

Futbolcudan kesinlikle böyle bir adımda bulunmasını beklemeyen sarı-kırmızılılar yaşanan gelişme ile büyük şok yaşadı.Ancak geçtiğimiz hafta yapılan ödeme ile sorun ortadan kalktı ama Babel’in tavrı hem yönetim hem de teknik heyet tarafından yadırgandı.

Galatasaray ödeme yapmasaydı büyük bir yükün altına girecekti

Kulüp 15 gün içinde Babel’e ödemeyi yapmamış olsaydı Hollandalı futbolcu tek taraflı fesih hakkına sahip olacaktı. Bu durumda Galatasaray neredeyse 12 milyon euroluk bir yükün altına girecek ve futbolcu serbest kalacaktı.

Albayrak'tan kefalet

Sarı-kırmızılılarda başta Babel krizi olmak üzere futbolculara yapılan ödemenin 2. Başkan Abdurrahim Albayrak’ın şahsi kefaleti ile alınan krediyle gerçekleştiği bildirildi. Sezon başında 3 yıllığına anlaşan Babel’in imza parasıyla seneliği 4.3 milyon euroya geliyor.

Teknik heyet de rahatsız

Performansı ile de eleştirilen ve tepki toplayan Babel’in ilk gecikmede kulübü zor durumda bırakan bir eyleme imza atması rahatsızlık yarattı. 

İkinci bir Ribery vakasının önüne geçildi

Yönetim yeni bir Ribery vakası yaşanmaması için özellikle yabancı futbolcuların ödemelerinde dikkatli davranacak ve süreyi geçirmemeye çalışacak.

Ryan Babel Galatasaray'da bu sezon kaç gol attı?

Hollandalı futbolcu bu sezon Galatasaray'da 18 maçta 1569 dakika süre aldı ve 4 gole imza attı.

Babel'den açıklama geldi

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, alacaklarının zamanında ödenmediği için kulübü FIFA'ya şikayet ettiği yönündeki haberlere cevap verdi.

FIFA'ya şikayet konusunda net bir açıklama

Sarı-kırmızılı takımda Babel'in alacaklarının zamanında ödenmediği için kulübe ihtar çektiği ve aynı zamanda FIFA'ya şikayette bulunduğu iddia edilmişti.

Babel: "Spekülasyonları dikkate almaya gerek duymuyorum"

Sosyal medya hesabından bu iddialara cevap veren 33 yaşındaki futbolcu, "İşlerin nasıl yürüdüğünü anlayacak kadar bu ülkede yaşadım. Spekülasyonları dikkate almaya gerek duymuyorum. Temiz kalpler her zaman kazanır" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler