Yıldız oyuncu İstanbul ekiplerinin radarında!

06.01.2021 - 21:56 | Son Güncellenme: 06.01.2021 - 23:56

Katar Ligi takımlarından Al-Duhail ile olan sözleşmesi sona eren Faslı milli oyuncu Medhi Benatia, dört büyüklerin hedefine girdiği iddia edildi. Kariyerinde Bayern Münih, Juventus gibi dev Avrupa kulüpleri olan Benatia, Türkiye'ye geri dönmeye sıcak bakıyor. İşte detaylar...

Yıldız oyuncu İstanbul ekiplerinin radarında!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir’in, Katar Ligi takımlarından Al-Duhail ile olan sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılmaya hazırlanan Faslı milli oyuncu Medhi Benatia’ın peşinde olduğu iddia edildi. Kariyerinde Marsilya, Roma, Bayern Münih, Juventus gibi büyük takımların formalarını giyen Benatia'nın yeniden Avrupa'ya dönebileceği ve İstanbul’un olası duraklardan biri olabileceği belirtildi.

La Gazzetta dello Sport, Faslı stoper için Serie A ekiplerinden Genoa'nın devrede olduğunu iddia ederken, Milan'ın da oyuncunun durumunu takip ettiğini öne sürdü. Fas haber sitesi Bladi'nin haberine göre ise Türkiye'den Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir’in tecrübeli yıldıza teklif götürdükleri ileri sürüldü.

Daha önce Avrupa'da Marsilya, Udinese, Roma, Bayern Münih ve Juventus gibi önemli takımların formalarını giyen Benatia, Juventus'ta Massimiliano Allegri ile yaşadığı sorunlar neticesinde Katar takımlarından Al-Duhail'e 2019'un devre arasında 8 milyon Euro bedelle transfer olmuştu. Serbest oyuncu statüsünde bulunan 33 yaşındaki kariyerli stoperin yeniden Avrupa'ya dönmek istediği aktarılıyor.

Kariyeri boyunca 372 maça çıkan tecrübeli stoper, bu maçlarda takımlarına 24 gol 6 asistlik katkı sağladı.

Bayern Münih ile 2 kez Bundesliga ve 1 kez Almanya Kupası şampiyonluğu, Juventus ile 3 kez Serie A, 2 kez İtalya Kupası şampiyonluğu ve 1 kez İtalya Süper Kupa şampiyonluğu, Al Duhail ile bir kez Katar Ligi şampiyonluğu elde etti. Ayrıca, 2013 yılında ülkesi Fas’ta yılın oyuncusu ödülünü kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler