Yıldız oyuncular ve dünya devlerinden tepki: 'Seninleyiz Webo'

09.12.2020 - 09:12 | Son Güncellenme: 09.12.2020 - 09:18

Başakşehir'in yardımcı antrenörlerinden Pierre Webo, Paris Saint Germain maçında Sebastian Coltescu tarafından ırkçılığa maruz kaldı. UEFA, Romanya Futbol Federasyonu, Milan, Manchester City, yıldız oyuncular Mbappe ve futbol dünyası bu olaya tepki gösterdi.

Yıldız oyuncular ve dünya devlerinden tepki: 'Seninleyiz Webo'

Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya Rumen 4. hakem Constantin Sebastian Coltescu'nun yaptığı ırkçı söylem sonrasında PSG-Başakşehir maçı ertelendi. Webo'nun yaşadığı ırkçılık olayı sonrasında futbol dünyasından bu durumla ilgili paylaşımlar ve açıklamalar geldi. İşte ırkçılık için dikkat çeken bazı tepkiler...

UEFA'nın tepkisi...

UEFA, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PSG-Medipol Başakşehir maçı hakkında soruşturma açılacağını belirterek, "Ayrımcılığın hiçbir türüne futbolda yer yok." ifadesini kullandı.

Romanya Futbol Federasyonu, hakem için ne dedi?

Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun bağlı olduğu Romanya Futbol Federasyonunun, internet sitesinden yapılan açıklamada, UEFA'nın olaya ilişkin raporu doğrultusunda gerekli adımı atacaklarını kaydederek, "Irkçılık veya yabancı düşmanlığı içeren eylem ve söylemlere şiddetle karşıyız." denildi.

Mbappe ve Kimpembe sessiz kalmadı

Medipol Başakşehir'in Twitter'da paylaştığı "Irkçılığa hayır" mesajını alıntılayan PSG Kulübü'nün yanı sıra karşılaşmada forma giyen PSG'li futbolcular Mbappe ve Kimpembe de olaya sessiz kalmadı. Mbappe, sosyal medya hesabından "Webo seninleyiz.", Kimpembe ise "Irkçılığa hayır." mesajını paylaştı. PSG ayrıca internet sitesinden "15 yılı aşkın süredir her türlü ayrımcılığa karşı savaşıyoruz." açıklamasını yaptı.

Lyon ve Milan'ın desteği

Bir diğer Fransız kulübü Olympique Lyon "Irkçılığa hayır." derken, İtalyan kulübü Milan, "Ön yargının her türüne, her gün, nasıl ve nerede olursa olsun karşıyız." ifadesini kullandı.

City'den iki oyuncudan tepki

Öten yandan İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'de oynayan Sterling ve Laporte da "Irkçılığa hayır." paylaşımında bulundu.

Ferdinand ne dedi?

Eski İngiliz futbolcu Rio Ferdinand, BT Sport kanalında katıldığı programda "İğrenç bir kritik eşikteyiz. Neredeyse her hafta ırkçılıkla ilgili bir olay yaşıyoruz. Oyuncuların sahayı terk etmesi doğru bir adım ama bu olay, futbolcuların tepkisiyle sınırlı kalmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Drogba'dan teşekkür

Bir dönem Galatasaray'da da forma giyen, dünya futbolunun önemli isimlerinden olan Didier Drogba, "Buna karşı çıktıkları için Webo ve Demba Ba'ya, sahayı terk ettikleri için de oyunculara teşekkür ediyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler