Yıldız sporcular... Araba-ev out startup in

İsa Kethüda
30.01.2022 - 18:05 | Son Güncellenme: 31.01.2022 - 09:59

Eskiden ev otomobil ve pahalı takılara yatırım yapan sporcular teknoloji çağına ayak uydurdu. Onlar artık startupların peşinde… İşte detaylar...

Yıldız sporcular... Araba-ev out startup in

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Mücadele ettikleri kulvarlarda en iyiler arasında yer alan dünyaca ünlü sporcular, teknolojik girişimleri de yakından takip ediyor. Geleneksel alanlarda yapılan yatırımlar farklı bir boyut kazandı. Kazandıkları paraları konut ya da benzeri işlerde kullanan sporcular, artık yeni ekonomiyi tercih ediyor. Sırp tenisçi Novak Djokovic, Portekiz’in yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, İngiliz F1 pilotu Lewis Hamilton, Barcelona’nın İspanyol oyuncusu Pique, Fenerbahçe’nin kaptanı Mesut Özil ve birçok isim, yeni yatırımlarıyla öne çıkıyor.

 İşte o isimler ve yaptıkları yeni işler:

Mesut Özil ABD'deki girişim sermayesi fonuna yatırım yaptı

Bir süredir giyim ve aksesuarda kendi markasını yaratan ve farklı ülkelerde satışlar yapan Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Mesut Özil, start-up girişimlerine yatırım yapan futbolculardan biri. Mesut, ABD merkezli Class 5 Global isimli girişim sermayesi fonuna yatırım yaptı. Bu fonla birlikte 33 yaşındaki futbolcu online girişimlere yatırım yapacak.

Lewis Hamilton'dan  kurye şirketine 200 milyon dolar

Geçtiğimiz yıllarda elektrikli araç yatırımı yapan Formula 1 pilotu, bu kez pandemiyle birlikte yeni bir boyut kazanan kurye işine girdi. Online market alışverişi servisleri markasından biri olan İngiliz Zapp’a 200 milyon dolarlık yatırım yapan isimler arasında yer aldı.

Aşı karşıtı Djokovic aşı firmasına büyük ortak oldu

Aşı karşıtı olduğu için Avustralya Açık’ta yer almayan Sırp tenisçi Novak Djokovic, yine gündemdeki yerini korudu. Aşısına karşı olduğu hastalığın çözümüne yatırım yapan Djokovic, Danimarkalı biyoteknoloji firması QuantBioRes’in yüzde 80 hissesini satın aldı.

Pique NFT kartları alıyor

Son dönemde popülaritesi artan NFT konusunda harekete geçen Barcelona’nın yıldızı, son olarak Trabzonspor’un genç oyuncusu Ahmet Can Kaplan’a yatırım yaptı. İspanyol futbolcu, Ahmet’in NFT kartını 194 Euro'ya alırken, farklı ülkelerden birçok genç yıldızın NFT kartlarına yatırım yapıyor.

Cristiano Ronaldo'dan Zuju Gp'ye yatırım

Manchester United’ın yıldızı Cristiano Ronaldo, daha önce yaptığı yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Aldığı ada ve yaptırdığı özel villalarla da çok konuşulan CR7, son olarak futbol, teknoloji ve iletişimi birleştirmeyi hedefleyen ZujuGp adlı yeni sosyal medya girişiminin ortaklarından biri oldu.

İlgini Çekebilir
Gomis'te mutlu son! Aslan Kral geri döndü
Habere Git

Serena Williams 40 girişime ortak

ABD’li tenisçinin ‘Serena Ventures’ adını verdiği girişim sermayesi bulunmakta. Yıldız sporcu, 40’a yakın girişime yatırım yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler