Yıldızlar Türkiye Şampiyonası başladı!

15.07.2017 - 19:17 | Son Güncellenme: 15.07.2017 - 19:17

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Aksaray'da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nın açılış töreni yapıldı.

Hasandağı Spor Salonu'nda dün başlayan şampiyonaya, 70 ilden 500'ü erkek, 328'i kız olmak üzere 828 sporcu kayıt yaptırdı. Şu ana kadar 8 sıklette birincinin belli olduğu şampiyona, yarın sona erecek.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimini unutturmamak amacıyla organizasyonu, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Yıldızlar Türkiye Judo Şampiyonası adıyla düzenlediklerini belirterek, "Bu güzel organizasyonu 70 ilden sporcularımızla yoğun şekilde sürdürüyoruz. Bu tür organizasyonlarla çocuklarımızı yetiştirip, gelecek yıllarda olimpiyat ve dünya şampiyonalarında izlemek istiyoruz. Ayrıca bugün özel bir gün. Şampiyonaya 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler adını vererek sporcularımıza ve milletimize o günleri unutturmamak istedik." diye konuştu.

Huysuz, şampiyona sonunda dereceye giren 4 sporcunun milli takıma alınacağını da sözlerine ekledi.

Açılış törenine, Aksaray Vali Yardımcısı Kubilay Ant, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve vatandaşlar katıldı.

Senin için hazırladığımız haberler