Galatasaray Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda? (Muhtemel 11’ler)

23.01.2022 - 02:36 | Son Güncellenme: 23.01.2022 - 18:07

Haftanın dev maçında son 3 haftada 3 mağlubiyet alarak düşme hattına yaklaşan Galatasaray evinde son iki haftadır beraberliğe abone olan lider Trabzonspor’u konuk edecek.

Galatasaray Trabzonspor maçı saat kaçta, hangi kanalda? (Muhtemel 11’ler)

Galatasaray son 11 haftada 1 kez kazandı

Ligde geride kalan 22 haftada 7 galibiyet, 6 beraberlik, 9 yenilgi yaşayan ve son 11 maçında sadece 1 kez sahadan 3 puanla ayrılan Galatasaray 27 puan topladı. 

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren sarı kırmızılılarda Fatih Terim’in yerine göreve getirilen Domenec Torrent de kötü gidişe çare olamazken, Aslan haftaya liderin 24 puan gerisinde 13. sırada girdi.

Trabzonspor iki haftada 4 puan kaybetti

Ligde 51 puanla bir maç eksiği bulunan İttifak Holding Konyaspor'un 9 puan önünde lider durumda yer alan Trabzonspor, sarı-kırmızılı takımı yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir engeli geride bırakmak istiyor.

Ligde oynadığı son 2 karşılaşmada Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda, GZT Giresunspor ile sahasında 1-1 berabere kalan Karadeniz ekibi, Galatasaray karşısında 3 puan alamaması halinde bu sezon ilk kez art arda 3 maçta puan kaybetmiş olacak.

Galatasaray Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Nef Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı canlı izlemek isteyen futbol severler mücadeleyi beIN Sports 1'den takip edebilecek.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Barcelona'nın genç kalecisini getiriyor
Habere Git

Galatasaray Trabzonspor maçının hakemi kim?

Haftanın dev maçını hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Müsabakanın yardımcı hakemliklerini Bahattin Duran ile Tarık Ongun, dördüncü hakemliğini ise Onur Özütoprak üstlenecek.

Galatasaray Trabzonspor maçının VAR hakemi kim?

Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan açıklamaya göre, Galatasaray-Trabzonspor maçında VAR hakemi Özgür Yankaya görev yapacak. Mücadelenin AVAR hakemleri ise Hakan Ceylan ve Kerem Ersoy oldu.

Galatasaray Trabzonspor maçının muhtemel 11’leri

Galatasaray: İsmail (Fatih), Yedlin, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Cicaldau, Berkan, Morutan, Kerem, Halil

Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Hugo, Denswil, Puchacz, Berat, Dorukhan, Visca, Bakasetas, Nwakaeme, Cornelius

İlgini Çekebilir
Enis Destan pazartesi günü Trabzon'da!
Habere Git

Galatasaray – Trabzonspor maçının sakat ve cezalıları

Galatasaray'da 5 futbolcu, farklı nedenlerle yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek.

Sakatlıkları bulunan Fernando Muslera, Mbaye Diagne, Işık Kaan Arslan ve Alpaslan Öztürk maçta yer almayacak. Afrika Uluslar Kupası'nda Mısır Milli Takımı için ter döken Mustafa Muhammed de yarın kadroda bulunamayacak.

Galatasaray’da Feghouli sevinci

Cezayir Milli Takımı’nın Afrika Uluslar Kupası’ndan elenmesiyle dönen Sofiane Feghouli ile sarı kırmızılı takımın son antrenmanında yer aldı. Feghouli kamp kadrosunda yer alırken, teknik direktör Domenec’in şans vermesi halinde dev maçta forma giyecek.

Trabzonspor’da 7 eksik

Bordo-mavili takımda, milli takım kampında bulunan Kouassi, hasta olan Koita, cezalı oyuncular Hüseyin Türkmen, Yusuf Erdoğan, sakatlıkları süren Abdülkadir Ömür ve Trondsen forma giyemeyecek.

Sakatlıktan yeni çıkan ve takımdan ayrı çalışan Djaniny'nin de kadroda yer alması beklenmiyor.

Nwakaeme ve Hamsik döndü

Trabzonspor'da hasta olduğu için Demir Grup Sivasspor ve GZT Giresunspor maçlarında forma giyemeyen Nwakaeme'nin 2 maç aradan sonra takıma döndü. Giresunspor maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Marek Hamsik de kamp kadrosunda yer aldı.

Galatasaray’da üç futbolcu kart ceza sınırında

"Cimbom"da 3 futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. DeAndre Yedlin, Christian Luyindama ve Ömer Bayram, yarınki mücadelede kart görmeleri durumunda 24. haftadaki Aytemiz Alanyaspor maçı öncesi cezalı duruma düşecek.

Domenec Torrent 3. maçına çıkıyor

Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine getirilen İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent sarı kırmızılı takımın başındaki 3. maçına çıkacak. Torrent yönetimindeki Galatasaray Hatayspor ve Kasımpaşa maçlarından yenilgiyle ayrılmıştı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray - Trabzonspor beIN Sports 1 Canlı İzle! Maçı Şifresiz Veren Kanallar…
Habere Git

Abdullah Avcı 1 maç sonra takımının başında

Trabzonspor’da Sivasspor karşılaşmasında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 1 maç ceza alan ve Giresunspor maçında takımın başında olamayan Abdullah Avcı, Galatasaray maçında yeniden kulübedeki yerini alacak.

Satılan bilet sayısı 22 bini geçti

52 bin kişi kapasiteli Nef Stadı'nda Galatasaray-Trabzonspor maçında tribünlerin en az yarısı dolacak. Dün itibarıyla satılan bilet sayısı kombine sahipleri de dahil edildiğinde 22 bini geçti. Bugünkü satışlarla birlikte dev maçı izleyecek taraftar sayısının 25 bini geçmesi bekleniyor.

Edin Visca 100. asistin peşinde

Süper Lig’de Başakşehir formasıyla 10 yıl mücadele eden ve 307 karşılaşmada forma giyen Edin Visca, bu karşılaşmalarda 85 gol ve 98 asist kaydetti. Devre arasında Trabzonspor’a transfer olan Bosnalı yıldız Galatasaray karşılaşmasında iki asist yaptığı takdirde Süper Lig’de 100 asist sayısına ulaşacak. 

Derbide kar yağışı bekleniyor

Süper Lig’in 22. Haftasında iki karşılaşma yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmek zorunda kalırken Meteoroloji verilerine göre bu akşam Galatasaray-Trabzonspor’un maçının oynanacağı saat 19.00’da Nef Stadı’nda kar yağışı bekleniyor.

Ligde son 11 maçta sadece 1 galibiyet

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı son 11 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

Sarı-kırmızılılar, ligin 12. haftasıyla başlayan süreçte 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi yaşadı. Söz konusu karşılaşmalarda 10 gol atan "Cimbom", kalesinde 17 gole engel olamadı

Aslan'ın averajı ekside

Ligde geride kalan 22 hafta sonrası sarı-kırmızılı takımın averajı eksi 4 olarak gerçekleşti. Bu sezon Süper Lig'de 27 gol atan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde 31 gole engel olamadı.

Bu sezon büyük maçlarda yenilgisi yok

Trabzonspor, bu sezon İstanbul'un üç büyük takımı karşısında mağlubiyet yaşamadı.

Bordo-mavililer, ligin ilk yarısında sahasında Galatasaray'la 2-2 berabere kalırken, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Karadeniz ekibi, deplasmanda ise Beşiktaş'ı 2-1 yenmeyi başardı.

Galatasaray Trabzonspor maçının iddaa oranları

Süper Lig'in 23. hafta maçı olan Galatasaray-Trabzonspor maçının iddaa oranları da belli oldu. Karşılaşmada Galatasaray'ın galibiyetine 2.28 oran, beraberliğe 3.00, Trabzonspor'un galibiyetine ise 2.65 oran veriliyor.

Mücadelede 1,5 Alt gol oran 2.90, 2,5 Alt oranı 1.75, 3,5 Alt oranı 1.26, 4,5 Alt oranı 1.08 olarak belirlenirken, 1,5 Üst ol oranı 1.23, 2,5 Üst oranı, 1.84, 3,5 üst oranı 2.75, 4,5 üst oranı 4.35 oldu.

Galatasaray-Trabzonspor rekabetinde 133. randevu

Galatasaray ile Trabzonspor, Süper Lig'de yarın İstanbul'da yapacakları maçla 133. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında, Trabzonspor'un şimdiki adıyla Süper Lig'e yükseldiği 1974-1975 sezonunda başlayan 47 yıllık rekabette yapılan resmi ve özel 132 karşılaşmanın 59'unu Galatasaray, 43'ünü Trabzonspor kazandı, 30 müsabakada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere geride kalan karşılaşmalarda Galatasaray 173, Trabzonspor ise 149 kez gol sevinci yaşadı.

Ligde de Galatasaray önde

Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde rakibi Trabzonspor'un 11 farkla önünde bulunuyor.

Ligde yapılan 97 karşılaşmanın 42'sini Galatasaray kazanırken, 31 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu ve 24 müsabaka berabere sonuçlandı.

Lig maçlarında Galatasaray 126, Trabzonspor ise 112 gol attı. Sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan maç, 2-2 sonuçlanmıştı.

İstanbul'daki lig maçları

İki ekip arasında İstanbul'da yapılan 48 lig maçında ev sahibi Galatasaray 25, konuk Trabzonspor 11 kez galip geldi.

İstanbul'daki 12 karşılaşma da beraberlikle sonuçlanırken, Galatasaray'ın 65 golüne karşılık, Trabzonspor 52 gol kaydetti.

İki takım da 4-0 kazandı

Galatasaray, Trabzonspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 26 Mayıs 2001'de İstanbul'daki lig maçında 4-0'lık sonuçla aldı.

Trabzonspor ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında 1 Eylül 2018'de Trabzon'daki lig karşılaşmasında aynı skorla rakibini yendi.

Bu arada, 15 Kasım 1998'de İstanbul'da Trabzonspor'un 5-3 kazandığı lig maçı, iki takım filelerinin toplam 8 kez havalanmasından dolayı taraflar arasındaki en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Senin için hazırladığımız haberler