Yılın iş insanı ödülü Sadettin Saran'a

Ali Bozkurt
04.12.2021 - 19:50 | Son Güncellenme: 05.12.2021 - 10:22

Saran Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri'nde Yılın İş İnsanı seçildi. Ödül, 107 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en eski ve köklü öğrenci kariyer kulübü Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO) tarafından veriliyor.

Yılın iş insanı ödülü Sadettin Saran'a

AJANSSPOR HABER

1990 yılında kurulan; yaptığı yatırımlar, yurt dışı ortaklıkları ve sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’nin önde gelen lider şirketlerinden biri olan Saran Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri'nde Yılın İş İnsanı seçildi.

Ödül, 107 yıllık tarihiyle Türkiye’nin en eski ve köklü öğrenci kariyer kulübü Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO) tarafından veriliyor.

Ödül töreni 6 Aralık tarihinde saat 19.00'da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü Albert Long Hall'de yapılacak.


Törene alınacak biletlerden elde edilecek gelir Boğaziçi Hayvan Mama Kumbarası'na aktarılacak.

Sadettin Saran Hakkında:

Sadettin Saran, 30 Ağustos 1964 Denver, Colarado doğumludur. Kırıkkale doğumlu Türk bir baba ve Berea/Kentucky doğumlu Amerikalı bir annenin dört erkek evladının en büyüğüdür. Kentucky Üniversitesi’nde yüzme bursu ile Makine Mühendisliği okumuş, üniversite takımının kaptanlığını yaparken iki yıl üst üste “En Değerli Sporcu” seçilmiştir.

1984-1985 yıllarında da Türk Milli Yüzme Takımı kaptanlığını yapmış ve bu dönemde 50 metre serbest yüzme rekorunu kırmıştır.


1988’de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak çalışmıştır.

1990-1995 yılları arasında Lockheed Martin’in Ankara Ofisi’nde Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerini üstlenmiştir.

1995’te profesyonel yöneticilik işini bırakarak kendi işini büyütme kararı almış, Saran International adıyla kurduğu şirketi, Saran Şirketler Grubu’na dönüştürecek adımları atmaya başlamıştır.

2001-2003 yılları arasında Dış İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan ve Futbol Şube Sorumlusu olarak Fenerbahçe yönetiminde görev yapmıştır.

Yüzme sporunu bıraktıktan 27 yıl sonra havuza geri dönmüş; 50 metre serbest, 50 metre kelebek branşlarında ve 25 yaş üstü tüm kategorilerde Türkiye masterlar rekorunu kırmıştır. Takip eden beş yıl içinde birçok ülkede master şampiyonalarına da katılmış; Avrupa’nın değişik yerlerinde şampiyonluklar kazanmıştır.

Sosyal sorumluluk çalışmaları adına spordan kazandığını sporla geri vermeye çalışan Sadettin Saran, her sene bir ilimizde spor salonu açmayı kendine görev edinmiştir. 2021 itibariyle bu sayı 21’e ulaşmıştır.
Bugün medya içerik dağıtımı, yayıncılık, yapımcılık, online, havacılık, savunma ve turizm gibi farklı alanda faaliyet gösteren Saran Holding Şirketler Grubu’nun kurucusu ve bir kız çocuğu babasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler