Yılın transferi gerçek oluyor! Fransız yıldız Real Madrid'e imza atacak!

Ali Bozkurt
16.02.2024 - 21:49 | Son Güncellenme: 16.02.2024 - 21:52

Fransa Ligue 1 devi Paris Saint-Germain forması giyen Kylian Mbappe, için büyük bir iddia ortaya atıldı. Fransız yıldız, bonservissiz bir şekilde Real Madrid'e transfer olacak. Detaylar.

Yılın transferi gerçek oluyor! Fransız yıldız Real Madrid'e imza atacak!

AJANSSPOR HABER

Fransa Ligue 1 devi Paris Saint-Germain'in Fransız süperstarı Kylian Mbappe, için flaş iddia ortaya atıldı. İspanya'nın önde gelen Marca, AS, Mundo Deportivo, El Pais, La Vanaguardia, La Razon gazeteleri 25 yaşındaki yıldız futbolcunun sezon sonunda Fransız kulübüyle sözleşmesi bittikten sonra Real Madrid'e imza atacağını yazdı.

Ayrılığı takıma söyledi

Aynı habere göre Mbappe, sezon sonu takımdan ayrılacağını takım arkadaşları ile paylaştı. Şimdilik eflatun beyazlıların sessiz kalacağını yazan İspanyol basını, Finansal Fair Play kurallarından dolayı Fransız kulüple ortak hareket edeceğini ve 25 yaşındaki Fransız golcünün transferinden son detayları konuştuklarını yazdı.

Bonservissiz gitse de PSG'nin onayı gerek

İspanyol basınındaki gazetelerin haberlerinde, Kylian Mbappe'nin her ne kadar sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olsa da, başka bir takıma transferinin gerçekleşmesi için Paris Saint-Germain ile anlaşılması gereken bazı maddelerin olduğunu yazdı.

Mbappe için tek sorun: Maaş

Real Madrid'in Kylian Mbappe transferinde düşündüren tek konu; Mbappe'nin maaşı. Fransız yıldız, şu anki kulübü Paris Saint-Germain'den 72 milyon euro brüt ve hedeflere bağlı olarak bonuslardan oluşan bir maaş alıyor. Real Madrid ise Mbappe'ye 2030 yılına kadar sürecek bir sözleşme ve sezon başına 50 milyon euro'luk bir maaş teklif etmek istiyor. Ayrıca Başkent ekibinin, Kylian Mbappe'nin imaj haklarında da pay almak istediği İspanyol basınında yer buldu.

Kylian Mbappe'nin bu sezonki performansı

Sezon sonunda Real Madrid ile sözleşme imzalaycağı öne sürülen Kylian Mbappe, Fransız deviyle 30 maçta forma giydi. 30 maçta 31 kez rakip fileleri havalandıran 25 yaşındaki golcü futbolcu, 7 kez asist üretti. Fransız süperstar, maç başı 84 dakikada bir skor üretiyor. 

Senin için hazırladığımız haberler